Очаква се поддръжката на изтребителите F-16 в България да се

...
Очаква се поддръжката на изтребителите F-16 в България да се
Коментари Харесай

Авионамс ще отговаря за поддръжката на F-16 у нас

Очаква се поддръжката на изтребителите F-16 в България да се реализира във взаимоотношение сред Военновъздушните сили (ВВС) и авиоремонтния цех " Авионамс ". Това ясно стана от думите на Джеймс Робинсън, шеф " Международно бизнес развиване на F-16 " в " Локхийд Мартин ". Той взе участие в взаимна конференция на представители на компанията и американското посолство в България.
Поддръжката е част от пакета и тя ще зависи от това къде българските Военновъздушни сили изберат да базират самолета, уточни Робинсън. Той чака, че самолетите ще бъдат основани в авиобазата " Граф Игнатиево ".
Директорът на американската компания не пропусна да похвали бойните самолети, които ще получи България. По думите му това, което ще получи българската войска, е " най-съвременният военен аероплан от четвърто потомство в света ".
Не мога да разясня какво въоръжение е закупено или не е, нямам достъп до тази информация, сподели Джеймс Робинсън, запитан дали се понижава цената на F-16 като многофункционален изтребител, в случай че не бъдат купени така наречен умни оръжия " въздух-земя ". Той съобщи, че самолетите имат цялостни качества да употребяват въоръжение " въздух-земя ", в това число и " умни " оръжия, в случай че България реши да купи такива в бъдеще.
Според Робинсън идващ пакет бъдещи самолети, след първичните осем машини, биха били доста по-изгодни за България. Когато купувате самолетите в началото, се включват съоръжение за поддръжка, аварийни елементи, въоръжение, образование, които влизат в цената на цялостната стратегия, изясни Робинсън и добави, че при последваща поръчка нормално тези спомагателни разноски ги няма.
Предвидено е образованието на водачите, техниците и инженерите да стартира през 2021 година и да завърши през 2023 година. За да е несъмнено, че българските Военновъздушни сили са подготвени да употребяват самолетите в интервенции от самото им идване същата година.
Робинсън посочи, че самолетите ще се поддържат в България, което ще бъде под егидата на компанията-производител и ще се модернизират оборудванията на " Авионамс ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР