Очаква се хиляди австралийци да отнемат живота си заради финансовия

...
Очаква се хиляди австралийци да отнемат живота си заради финансовия
Коментари Харесай

Прогноза: В Австралия ще има бум на самоубийствата

Очаква се хиляди австралийци да лишават живота си поради финансовия и психически стрес след рецесията с ковид, което надалеч ще надвиши броя на смъртните случаи, породени директно от самата болест, предизвестиха специалисти.
Създаден от учени от университета в Сидни модел предвижда спомагателни 750 до 1500 самоубийства годишно в продължение на до 5 години вследствие на отрицателното влияние на обществените и стопански ограничавания, наложени за ограничение на разпространяването на ковид. Това би означавало скок до 50% на самоубийствата, които преди пандемията са към 3000 годишно.
Очаква се най-силно наранени да бъдат младежите, поради закриването на образователни заведения и банкрутите в туристическия бизнес и сферата на услугите, оставили милиони хора без работа.
" Знаем, че младежите ще бъдат непропорционално наранени от пандемията COVID-19 и ограниченията, които са нужни, с цел да се спре разпространяването на това смъртоносно заболяване ", споделиха от Австралийската здравна асоциация.
" Тези хора са уязвими от прекарването на психологическия и финансов стрес в кратковременен и дълготраен проект ", обявиха от Асоциацията.
В отговор на отчета министърът на опазването на здравето Грег Хънт съобщи, че държавното управление ще влага спомагателни 500 милиона $ за финансиране на ограничения за възстановяване на психологичното здраве като част от напъните за предварителна защита на самоубийствата.
Още: " Победата над ковид наподобява доста надалеч съвсем на всички места по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР