Очаква се днес здравните власти да решат дали зелените коридори

...
Очаква се днес здравните власти да решат дали зелените коридори
Коментари Харесай

Здравните власти решават ще продължат ли зелените коридори

Очаква се през днешния ден здравните управляващи да решат дали зелените коридори за имунизация ще продължат и идната седмица. Коридорите бяха оповестени за отворени от 30 април до 9 май. Решението дали пунктовете по лечебни заведения и РЗИ ще продължат да имунизират и след тази дата зависи от разбора за към този момент чакащите за ваксина при персоналните лекари и записаните по предпочитаните етапи в националния имунизационен проект. Вече стана ясно, че тук-там в огромните градове ползата към имунизациите е и висок, само че има и региони с невисок интерес.

От понеделник би трябвало да проработи и модул за заявяване на ваксини от персоналните лекари, тъй че да има графици и да не се постанова висене по опашки. Тази функционалност закъсня и се стигна до физически саморазправи с пререждащи и нерви пред РЗИ-тата. В идните два месеца България чака високи доставки от имунизацията на " Пфайзер/БиоНТех " - над 2,8 млн. дози.

И в събота пунктовете съумяха да имунизират 10 048 души, откакто в петък се реализира връх от 38 117 имунизирани. Общият брой на поставените дози обаче към момента е под 1 млн. - 932 419. В тази численост се включват и вторите дози - с две дози са 289 619 лица. Тоест хората с сложена ваксина са 642 807.

466 са новите случаи на коронавирусна зараза през миналото денонощие при направени 7503 теста или 6,2% позитивни проби, сочи единният информативен портал. Хоспитализирани в болница остават 5882 пациенти, в интензивни отделения са 566. 16 души са изгубили борбата с заболяването.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР