Очаква се днес Центърът по хемодиализа във Видин отново да

...
Очаква се днес Центърът по хемодиализа във Видин отново да
Коментари Харесай

Центърът по хемодиализа във Видин трябва да поднови работа


Очаква се през днешния ден Центърът по хемодиализа във Видин още веднъж да проработи. Той прекрати дейностите в четвъртък, с цел да бъдат отстранени всички недостатъци в болничното заведение.
До през днешния ден всички пациенти на хемодиализа от Видин бяха одобрявани в болничното заведение в Монтана. 180 000 лв. бяха отпуснати от здравното министерство за закупуване на живото-поддържаща инсталация, кревати и водоочистваща система.
Според омбудсмана Мая Манолова центърът има незабавна потребност от инвестиция, замяна на апарати, които са създали нужните 30 000 часа, възстановяване на битовата среда и повишение на заплатите на хората, които работят в него.
Центърът по хемодиализа във Видин е единственият в цялата област. На 1 октомври повреда извади отвън строя един от апаратите за пречистване на водата.
В сряда пациент на Центъра за хемодиализа умря, а преди седмица центърът мина на спешен режим поради щета в здравната инсталация. Очакват се и резултатите от инспекция, която министърът на опазването на здравето разпореди поради гибелта на пациент в отделението.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР