Очаква се днес Центърът по хемодиализа във Видин отново да

...
Очаква се днес Центърът по хемодиализа във Видин отново да
Коментари Харесай

Центърът по хемодиализа във Видин подновява работа от днес

Очаква се през днешния ден Центърът по хемодиализа във Видин още веднъж да проработи. Той прекрати дейностите в четвъртък, с цел да бъдат отстранени всички недостатъци в болничното заведение. В сряда пациент на Центъра за хемодиализа умря, а предишния понеделник центърът мина на спешен режим поради щета в здравната инсталация.

До през днешния ден всички пациенти на хемодиализа от Видин бяха одобрявани в болничното заведение в Монтана. 180 хиляди лв. бяха отпуснати от здравното министерство за закупуване на живото-поддържаща инсталация, кревати и водоочистваща система.

Проверяват се и събитията към смъртния случай на пациента от Видин, който е бил на хемодиализа.

" В момента тече доста сериозна инспекция. Имам доста подробна информация, която ми е предоставена от шефа на болничното заведение ", сподели здравният министър Кирил Ананиев в края на предходната седмица. " Когато получа резултатите от инспекцията, тогава пред вас би трябвало да кажа цялата истина. Сега е допустимо инспекциите да покажат и други неща, за които към този момент има информация, само че няма да излезе истината. До петък хемодиализата е работила напълно обикновено ".

Според омбудсмана Мая Манолова центърът има незабавна потребност от инвестиция, замяна на апарати, които са създали нужните 30 000 часа, възстановяване на битовата среда и повишение на заплатите на хората, които работят в него.

Центърът по хемодиализа във Видин е единственият в цялата област. На 1 октомври повреда извади отвън строя един от апаратите за пречистване на водата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР