Очаква се днес медицинският съвет да преме новия национален план,

...
Очаква се днес медицинският съвет да преме новия национален план,
Коментари Харесай

Въвеждат задължително носене на маски на национално ниво?

Очаква се през днешния ден медицинският съвет да преме новия народен проект, в който са написани вероятните ограничения. Те може да проработят още от понеделник. Има вероятност носенето на маски ще бъде въведено на национално равнище. 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 833
Това сподели на брифинг основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ " Васил.

При 5-6 области, които са влезнали в първия стадий, ограниченията, които се чака да бъдат препоръчани, са напълно " обикновени и леки " - носене на маски задължитено единствено на опрделени места - лечебни заведения, обществени домове, места, на които се събират повече хора, където има заболели хора, пристигнали да търсят помощ или диагностика.

" Ако се одобри проектът, съм в положение до края на седмицата да направя предожение, то да се направи като заповед на министъра на опазването на здравето и да го изпратим до всички институции. На този стадий маските в градския превоз и магазините са перпоръчителни за най-засегнатите области ", съобщи Кунчев.

10 области в страната към този момент са с над 100 инфектирани на 100 000 души. В жълто към този момент са оцветени и Пловдив, и Разград.

Вчера от Министерството на здравеопазването направиха предложение персоналните лекари още веднъж да имат опция да издават посоки за безвъзмездни бързи проби за коронавирус.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР