Очаква се днес испанското правителство да одобри инвестирането на милиард

...
Очаква се днес испанското правителство да одобри инвестирането на милиард
Коментари Харесай

`Испанският кабинет отпуска 1,3 млрд. евро за професионално обучение

Очаква се през днешния ден испанското държавно управление да утвърди вложението на милиард и триста милиона евро в професионалното образование. Поредната самодейност на кабинета отпред със социалиста Педро Санчес се свързва с идните районни избори в края на май.

Мащабната инвестиция беше оповестена от премиера Педро Санчес на избирателен протест в края на предходната седмица. Тя планува разкриването на още 45 000 места за двуезично професионално образование, 824 нови центъра за придобиване на цифрови умения и повече от 1500 групи за приложна технология и предприемачество. Според ръководещите това е нарастване с 50 % на в този момент съществуващите благоприятни условия за професионално образование.

„ Ние сътворяваме повече и по-добри работни места и най-хубавият метод е да заложим на качествено професионално образование, както вършат в най-напредналите страни в Европа “, съобщи Санчес на избирателен протест в Памплона, Навара. Той добави, че съществена цел е понижаване на равнищата на безработицата измежду младите и акцентира, че към отпущането на новите средства се прибавят над 6 и половина милиарда, които държавното управление към този момент е вложило.

Лявото държавно управление в Испания предприе редица обществени начинания преди локалните избори на 28 май. Проучванията обаче сочат, че социалистите ще изгубят безспорното болшинство в районите, в които ръководят. Консервативната Народна партия ще резервира локалната власт в Мадрид. В края на годината в Испания следва и парламентарен избор. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР