Очаква се, че до края на годината ще е налице

...
Очаква се, че до края на годината ще е налице
Коментари Харесай

Коронавирус в Германия: ваксини още през декември и удължаване на мерките?

Очаква се, че до края на годината ще е налице европейското позволение за прилагане на имунизацията против COVID-19 на немската компания Biontech и американския фармацевтичен тръст Pfizer. А разрешителното във Англия можело да пристигна още идните дни, оповестява вестник " Телеграф ", базирайки се на информация от държавните среди. Британската здравна работа NHS е получила разпореждане да се приготви за начало на имунизациите от 1 декември. Ваксината на Biontech и Pfizer сподели успеваемост от над 90%. А това значи, че имунизирането понижава с 90% вероятността от боледуване от COVID-19.

Още преди няколко дни успеваемост от 95% огласиха и от различен огромен тръст, разработващ ваксина против ковид - американската Моderna. Същевременно британско-шведският тръст Astrazeneca заяви, че тяхната ваксина посочила 70% успеваемост. Възможно е тези дни да се появи и още една подготвена ваксина - на компанията IDT Biologika от немския град Десау.

Германия към този момент се приготвя за имунизациите

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан изрази оптимизма си, че още до края на тази година в Европа ще има позволение за прилагане на най-малко една от имунизациите. " И тогава можем незабавно да стартираме с имунизациите ", сподели той. Министърът е помолил всички федерални провинции в Германия да изградят съответни центрове за имунизиране най-късно доникъде на декември. Той счита, че подготовката е към този момент напреднала и този период може да бъде спазен.

Шпан изрази и оптимизъм, че всички групи от популацията биха могли да бъдат имунизирани още преди края на 2021 година. При това за съхранението на някои от подготвяните ваксини не са нужни доста ниски минусови температури, което значи, че те ще могат да бъдат поставяни и във всеки лекарски кабинет. " И тогава целият развой може да протече доста бързо. Не забравяйте, че имунизирането на до 20 милиона души против сезонния грип в Германия всяка година се прави единствено в границите на няколко седмици ", сподели Шпан.

" Когато успеем да имунизираме огромен % от хората в рисковите групи от популацията, ще можем малко по малко да отпускаме рестриктивните мерки ", сподели той. Министърът заяви, че по линия на Еврокомисията или посредством двустранни контракти немското държавно управление си е осигурило над 300 милиона дози ваксина, заради което страната ще е в положение да дава назаем и на други страни.

Смъртните случаи нарастват

Днес институтът " Роберт Кох " заяви, че за последните 24 часа в Германия са регистрирани 10 864 нови инфекции - съвсем толкоз, колкото и предишния понеделник. В петък обаче бе доближат рекорден брой нови инфекции - общо 23 648. Тъй като през уикенда не всички лаборатории работят, нормално в понеделник броят на записаните нови случаи е по-нисък.

Германските управляващи се надяват броят на новите болести последователно да стартира да спада, защото към този момент отминаха три седмици от налагането на частичния локдаун. Забелязва се обаче една тревожна наклонност: смъртните случаи на болни с ковид продължава да пораства - в границите на последните 24 часа са умряли 90 души. Общият брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19, доближи 14 112.

В сряда канцлерката Ангела Меркел ще разиска с министър-председателите на обособените немски провинции по-нататъшните дейности в битката против вируса и вероятно удължение на частичния локдаун и през декември или даже стягане на ограниченията. Според баварския министър-председател Маркус Зьодер няма изгледи за бърза анулация на рестриктивните мерки. " Болниците се препълниха, смъртните случаи нарастват ", аргументира Зьодер. В сряда ще се разисква и ситуацията с учебните заведения, някои от които в това време се трансфораха в огнища на нови инфекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР