Очаква се американските законодателида одобрят пакет от помощ за Украйна

...
Очаква се американските законодателида одобрят пакет от помощ за Украйна
Коментари Харесай

САЩ: Една батарея „Пейтриът“ няма да промени хода на войната

Очаква се американските законодателида одобрят пакет от помощ за Украйна в размер на 45 милиарда $ в петък, откакто президентът Володимир Зеленски се завърна от Вашингтон с обещанието за ракети " Пейтриът ", които да оказват помощ за отблъскването на нашествието на Русия, съобщи Ройтерс.

Военната и икономическа помощ, част от по-широк законопроект за държавните разноски, следва помощ от Съединени американски щати на стойност към 50 милиарда $, изпратена на Украйна тази година, както и широкообхватни наказания, наложени на Русия от Запада, които включваттаван на цените на съветския нефт.

В отговор на тавана Русия може данамали добива на петролс 5%-7% при започване на идната година, като спре продажбите на страните, които го поддържат, сподели в петък вицепремиерът Александър Новак.

Русия отвърна, че остарялата американскасистема " Пейтриът " няма да помогне за уреждането на спора, нито ще попречи на Русия по някакъв метод.

В петък Кремъл съобщи, че е реализиран " забележителен прогрес " към оповестената от него цел за " демилитаризиране " на Украйна.Киев и неговите западни съдружници считат, че Москва води противозаконна завоевателна война.

Зеленски от дълго време търси ракети " Пейтриът ", с цел да помогне за противопоставяне на безмилостните съветски въздушни удари, които унищожиха градове и села по време на 10-месечен жесток спор и прекъснаха електричеството и водата в цялата страна през последните три месеца.

Американски чиновници обаче споделят, че единствената батарея " Пейтриът ", която президентът Джо Байдън осведоми по-рано, че ще бъде доставена на Украйна, няма да промени хода на войната.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР