Обявяването на по-строгите мерки за овладяване на пандемията завари хората

...
Обявяването на по-строгите мерки за овладяване на пандемията завари хората
Коментари Харесай

В Караисен чакат изборите и новия водопровод

Обявяването на по-строгите ограничения за преодоляване на пандемията завари хората от село Караисен в община Павликени на площада, където стартира дълго чаканата от тях замяна на 30 километра от водопроводните тръби. Миналата година локалните хора на няколко пъти излизаха на митинги и блокираха републиканския път за Свищов, борейки се за питейна вода.
Водата е преди всичко, пандемията нека се овладее, а на 4 април ще гласуваме за по-добро бъдеще, обобщава настроенията един от възрастните мъже в селото.

Над 800 са жителите на Караисен и главният им проблем е не пандемията и спазването на ограниченията, нито затварянето на страната, а неналичието на питейна вода. Днес са обнадеждени, тъй като сред парламентарните и президентските избори тази година чакат новите 30 километра тръбопровод , които да заменят старите и пропукани циментово-азбестови тръби.

 Един от митингите в село Караисен поради казуса с водата Снимка: Здравка Маслянкова

„ Проблемът съществува от дълго време. С голяма наслада одобряваме новината, че към този момент стартира да се работи по този план, който беше отлаган повече от две години “. 

„ Надявам се нещо хубаво да се случи. Засега пандемията в Караисен е овладяна. Да се надяваме водопроводът да стане добре и за нас да има едно ново начало “.

За нас е дълго чакан този план, тъй като предишното лято бяхме два месеца без капка вода, добре че си имаме геран “.

„ Очакванията са огромни - това нещо да докара и до задържане на земеделските производители, тъй като, с помощта на тяхната продукция и на работата по дворовете, хората съумяват да се препитават и да устоят и фамилиите си “. 

 Снимка: Здравка Маслянкова Водопроводи, пандемия, ваксини и избори  - тези тематики са изместили безконечната тематика за ниските пенсии , споделя възрастен мъж, до момента в който върви към багера за изкопа, с който се слага началото за решение на казуса с безводието в Караисен.

„ Какво се случва - нещо положително. Водата е преди всичко. Пандемията нека се овладее, колкото се може по-бързо. Изборите са си избори - ще вървим да гласуваме. Пандемията няма да ме спре, такива проблеми няма в Караисен, всичко е обикновено . Държавата мисля, че взема ограничения. Дано имунизациите да оказват помощ, то има едно мъртвило в този момент. Не съм имунизиран, записан съм. Не се знае по кое време ще има ваксина “, споделя жителят на Караисен.

Пандемията ще повлияе на изборите на 4 април, настояват хората в селото и отхвърлят то да е посещавано от търговците на гласове.

„ Тук, в Караисен, популацията е застаряващо. Младите хора по могат и несъмнено ще дойдат да гласоподават, само че възрастните хора - доста се колебая. Всеки се пази. Много се колебая, че ще има посещаемост, както различен път на избори. Пандемията е по-важна . Да се овладее тази болест и да стартира да действа всичко в страната и в света. Държавата не е съответна, тъй като виждате по какъв начин затварят заведения за хранене, учебните заведения, най-важното “.

„ Не трябваше да бъдат изборите в този момент. В Италия отложиха изборите за октомври. Изборите трябваше да се отсрочат “.

„ Пандемията няма да ме спре да гласоподавам. Важно е, тъй като би трябвало да изберем подобаващите хора, които да ни ръководят. Все още се намират такива . Не съм виждал, не се е забелязвало за търговия с гласове в Караисен “.

„ Ще има задоволително хора, които да отидат да гласоподават. Наистина има много хора, които са уплашени от пандемията, само че с персонални защитни средства, съблюдаване на отдалеченост, с дезинфектанти, ще се случат нещата . Не зная какво чакам след 4 април. Да се надяваме ново начало, нещо по-хубаво да пристигна “.

„ Надеждите са да стане нещо по-добро и в този момент не е зле. Живеем с мисълта за малко по-добре “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР