Обявяването на бедствено положение на територията на община Елин Пелин

...
Обявяването на бедствено положение на територията на община Елин Пелин
Коментари Харесай

Елин Пелин иска да се обяви бедствено положение в общината заради проблем с боклука

Обявяването на бедствено състояние на територията на община Елин Пелин са поискали от локалната администрация поради неспособност да извозват боклука си от 9 август насам. Досега той е бил депониран в депото в Горна Малина, което все още не работи, защото е в процедура по издаване на ново сложно позволение. От Общината в Горна Малина прецизираха, че и техният отпадък сега се извозва на депото в Златица, контракт с което имат и от Елин Пелин.
 
Кофите на територията на Община Елин Пелин преливат от близо 10 дни. Причината за казуса изясни заместител кметът по екология в общината Николай Савов:
 
„ Депото към този момент една седмица не работи. Всичко аварийно към този момент е запълнено и сме на прага на бедствено състояние. Сезирали сме всички органи, изискали сме и от регионалния шеф да разгласи бедствено състояние. Целта на това оповестяване на бедствено състояние, е, да имаме право да возим и на други депа, също така, което е на Горна Малина “, сподели Савов.
 
Според кмета на община Горна Малина Ангел Жиланов обаче и все още двете общини могат да извозват боклука си в депото в Златица, с което имат подписан контракт:
 
„ Да, имаме подписан контракт с депото в Златица. Колегите също имат подписан контракт с депото там. Никой не е обявявал бедствено състояние. Целият Благоевград депото е затворено и Дупница също. Проблемът е, че едно ново сложно позволение, подготовка, легализиране и разрешаване трае сред 8 месеца и 1 година “, изясни Жиланов.-->
 
В момента се работи по краткотрайно разрешаване на казуса, което би трябвало да отвори депото в Горна Малина до две-три седмици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР