Обявявам с моя заповед бедствено положение за територията на община

...
Обявявам с моя заповед бедствено положение за територията на община
Коментари Харесай

Община Свиленград обявява бедствено положение заради големия пожар в Сакар планина

Обявявам с моя заповед бедствено състояние за територията на община Свиленград поради огромния пожар в Сакар планина. Това заяви за Българска телеграфна агенция кметът на общината арх. Анастас Карчев. В момента текат административните процедури, а заповедта ще бъде оповестена скоро на уеб страницата на общината, разясни Карчев.

Бушуващият от през вчерашния ден пожар е изпепелил 10 000 декара площи. Това оповестиха от Областната администрация в Хасково Огнището се разви в сухи треви, шубраци и смесена гора в землищата на свиленградските села Пъстрогор, Васково, Младиново и Момково, а гасенето през вчерашния ден бе затруднено от мощен вятър и непроходим за техника терен.

В момента на мястото работят 13 пожарни екипа и два булдозера. В гасенето, което продължава, вземат участие и горски чиновници от Свиленград. Периметърът на пожара е 15 километра, допълват от регионалната администрация.

Локализиран е пожарът в село Овчарово, община Харманли, където горяха къщи с прилежащите им дворове. Локализиран е и огънят и сред селата Коларово и Оряхово, община Харманли и община Любимец. Областният шеф на Хасково Гинка Райчева е на мястото на огнените бедствия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР