Обявиха конкурс за избор на директор на Художествената галерия в

...
Обявиха конкурс за избор на директор на Художествената галерия в
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за директор на Художествената галерия в Стара Загора

Обявиха конкурс за избор на шеф на Художествената изложба в Стара Загора, оповестиха от Общината.

Кандидатите ще могат да подадат нужните документи в едномесечен период в постройката на Общинска администрация, ет. 7, стая 707.

Минималните условия към искащите да бъдат отпред на вековната културна институция са висше обучение в област „ Изкуства “ - професионални посоки „ Изобразително изкуство ” и „ Теория на изкуствата ”, квалификационна степен „ магистър “, както и професионален опит от най-малко 3 години в съответното направление.

Необходими са още организационна и управнически компетентности, дарба за обмисляне и обезпечаване на дейностите, създаване на различни решения, основаване на екипна среда, слагане на цели и други.

Важно е и познаването на националното законодателство в региона на културното завещание и интернационалните договорености. За преимущество ще бъдат считани присъдени научни степени, опит в региона на музейното дело, създаването и реализацията на стратегии и планове, чуждоезикова подготовка и други.
 Община Стара Загора
Конкурсът ще включи отбрана на идея за активността и развиването на Художествената изложба под липите за интервал от пет години, която би трябвало да съдържа подробна разработка на първата от тях, в размер до 10 страници, както и събеседване.

Всички условия и нужни документи за присъединяване в състезанието са оповестени в формалната страница на Община Стара Загора, в секция „ Конкурси и обявления за работа “ -

Допуснатите до състезанието претенденти ще бъдат известени документално за датата, часа на започване и мястото за неговото осъществяване в 3-дневен период след разглеждане на документите.

Ако има недопуснати - те също ще бъдат осведомени с претекстовете за това, като ще имат 7-дневен период да създадат несъгласие пред шеф я. Художествената изложба в Стара Загора е емблематично място освен за професионалната общественост, само че и за всички фенове на изкуството. Общата експозиционна повърхност е 1200 кв.м.

Галерията е дом на забележителни произведения на майстори на палитрата от последните два века. Четири хиляди експоната са част от 6-те отдела - „ Живопис “, „ Графика “, „ Скулптура “, „ Иконопис “, „ Възрожденски гравюри “, „ Приложни изкуства “. Досегашен шеф на Галерията е изкуствоведът проф. доктор Марин Добрев, който я управлява през последните 25 години. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР