обяви, че ще спре рекламите си в някои социални медии

...
обяви, че ще спре рекламите си в някои социални медии
Коментари Харесай

Starbucks спира рекламите си в социалните медии заради реч на омразата

разгласи, че ще спре рекламите си в някои обществени медии в символ на митинг срещу речта на ненавист.  Гигантът се причислява към международни марки, в това число Coca-Cola, Diageo и Unilever, които неотдавна отстраниха рекламите си от платформи. Тази реакция е резултат от кампания, ръководена от организации за цивилен права, която прикани за рекламен протест на Facebook, защото съгласно тях обществената мрежа не е правила задоволително, с цел да спре расисткото и принудително наличие в платформата си.

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг е изгубил повече от 7 милиарда $ персонални средства, след като фирмите стопираха да популяризират в платформата му, съгласно Bloomberg's Billionaire Index. Още в петък aĸциитe нa ĸoмпaниятa пoeвтиняxa c 8,3%, cлeд ĸaтo Unіlеvеr – eдин oт нaй-гoлeмитe peĸлaмoдaтeли в cвeтa, c гoдишeн бюджeт oт $8 млpд., ce вĸлючи ĸъм бpaндoвeтe, ĸoитo бoйĸoтиpaт coциaлнaтa мpeжa. Unіlеvеr cъoбщи, чe щe cпpe дa peĸлaмиpa в мpeжaтa нa Fасеbооk пpeз тaзи гoдинa.



Говорител на Starbucksпък заяви пред BBC, че " паузата " в обществените медии няма да включва YouTube, благосъстоятелност на Гугъл. " Вярваме в обединяването на общности, както онлайн, по този начин и онлайн ", споделят в изказването си от Starbucks. И прибавят, че ще проведат вътрешни полемики и диалози с медийни сътрудници и организации за цивилен права, с цел да се опълчват на разпространяването на реч на омразата. Компанията ще продължи да разгласява в обществените медии, като ще се въздържи само от платените постове.

Съобщението пристигна, след катоCoca-Cola призова за " по-голяма отчетност " от страна на обществените медии. Coca Cola съобщи, че ще спре рекламата на всички платформи за обществени медии в международен мащаб, до момента в който Unilever, притежател на сладоледа на Ben & Jerry, съобщи, че ще спре рекламите в Туитър, Инстаграм и Facebook за САЩ  " най-малко " до края на 2020 година

Тези позиции на огромните компании предизвикаха и реакция от страна на Facebook. Изпълнителният шеф на обществената мрежа Каролин Еверсън съобщи, че платформата ще цензурира речта на ненавист и ще промени матрицата си на модериране на наличието. Подобно на Туитър, Facebook ще стартира да маркира евентуално нездравословните или подвеждащи изявления, като няма да се ограничи единствено в изказванията на политици. Основателят Марк Зукърбърг съобщи, че компанията му също по този начин ще забрани реклами, съдържащи твърдения, " че хората от избрана раса, етническа принадлежност, народен генезис, религиозна принадлежност, прослойка, полова ориентировка, полова еднаквост или имиграционен статус " са опасност за другите.

 

 
Битката сред Тръмп и обществените медии продължава
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР