Обявеното от Русия изтегляне на руски военни от границата с

...
Обявеното от Русия изтегляне на руски военни от границата с
Коментари Харесай

Германският външен министър: Обявеното от Русия изтегляне на военни от границата с Украйна трябва да бъде последвано от факти

Обявеното от Русия евакуиране на съветски военни от границата с Украйна би трябвало да бъде последвано от обстоятелства. Това предизвести през днешния ден немската министърка на външните работи Аналена Бербок по време на посещаване в Мадрид, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 361
" Досега имаше единствено изказвания и в този момент те би трябвало да бъдат последвани от обстоятелства, тъй като ние имаме потребност от доверие, ние имаме потребност от сигурност за всички жители тук, у нас, в Европа ", съобщи Бербок на обща конференция с испанския си сътрудник Хосе Мануел Албарес.

Русия разпореди през днешния ден завръщането в поделенията им на военните елементи, ситуирани покрай границата с Украйна - първи сигнал за разведряване, защото наличието им там пораждаше от седмици опасения, че Русия готви инвазия на Украйна.

" Не си вършим никакви илюзии по отношение на способността на Русия да извърши проектите си. Точно заради тази причина ние не преставахме на разнообразни равнища и посредством всички канали за полемики да демонстрираме на държавното управление в Москва, през последните седмици, какви ще бъдат последствията от всякаква експанзия против Украйна ", добави Бербок.

Според нея изходът от тази обстановка е ясно начертан и би трябвало да минава единствено през полемики.

" Нашите предложения за полемика са на масата. Сега е ред на Русия да се ангажира по пътя на деескалацията и да подчертае това посредством доста съответни ограничения, като изтеглянето на войските ", добави тя.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 361  Европейски Съюз осъди поддръжката на съветския парламент за Донецк и Луганск Европейски Съюз осъди поддръжката на съветския парламент за Донецк и Луганск  Владимир Путин: Украйна нарушава правата на индивида Владимир Путин: Украйна нарушава правата на индивида  Руски военни самолети дойдоха в Сирия, с цел да вземат участие в учения в Средиземно море Руски военни самолети дойдоха в Сирия, с цел да вземат участие в учения в Средиземно море
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР