Обявеният за временен президент на Венецуела от Националното събрание Хуан

...
Обявеният за временен президент на Венецуела от Националното събрание Хуан
Коментари Харесай

Гуайдо готов да даде живота си, за да свали Мадуро

Обявеният за краткотраен президент на Венецуела от Националното заседание Хуан Гуайдо съобщи в изявление за телевизия Евронюз, че е подготвен да даде живота си, с цел да смъкна от власт съперника си Николас Мадуро.

Гуайдо получи интернационална поддръжка от Европа и Съединени американски щати, само че досега няма триумф в убеждаването на военните да го поддържат.

Не се безпокоя, че това, което върша, може да ми коства живота или свободата. Отдали сме живота си в работа на обществото и сме наясно с заплахите пред нас. Най-големият ни боязън е, че актуалната обстановка може да се трансформира в нещо обикновено. Като да вземем за пример децата да умират от недохранване и дехидратация, или да не можеш да си купиш лекарство, сподели той.

Гуайдо изрази вяра, че е единствено въпрос на време Мадуро да бъде свален от власт. Той също по този начин е уверен, че рецесията няма да приключи с революция, защото венецуелците няма да рискуват живота си, с цел да пазят водач, който е донесъл само бедност.

Гуайдо също по този начин отхвърли изказванията, че провежда прелом, защото по думите му придвижването е формирано от мирни доброволци, отбелязва БНР.

Той съобщи още, че се стреми да убеди Китай и Русия, че е в техен стопански интерес да отдръпват поддръжката си за Мадуро.

Днес Венецуела понижи производството си на петрол от 3 милиона барела на 1 милион барела. Добре ли е за Русия, че икономическият ѝ сътрудник понижава производството си на петрол? Вярвам, че отговора е явен. Добре ли е за Китай, че 90 % от вложенията й в строителни планове във Венецуела са замразени? За мен отговорът е явен. Очевидно е за венецуелците, че при ръководството на Мадуро няма храна, няма да има народна власт, няма да има доверие. Няма да има никакви заеми, които да възстановят стопанската система, съобщи пред Евронюз Хуан Гуайдо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР