Обявените за изгубени или откраднати лични документи повече няма да

...
Обявените за изгубени или откраднати лични документи повече няма да
Коментари Харесай

Изгубените лични документи няма да бъдат валидни, ако ги намерим

Обявените за изгубени или откраднати персонални документи повече няма да се афишират за годни след намирането им, взеха решение депутатите с утвърдените на второ четене промени в Закона за персоналните документи.
Така на процедура се прекратява досегашният развой на ревалидиране на персонални карти и паспорти, а в претекстовете си вносителите от Министерския съвет показват, че мярката цели да реализира сходство на информацията за документите, налична в осведомителната система на Министерство на вътрешните работи, с тази на Интерпол и Шенгенската осведомителна система, оповестява БГНЕС.
С новите текстове депутатите уточняват и основанията за оповестяване за невалидни на персонални карти и паспорти, както и се планува опция това да става и по категорично искане на човек, в случай че има подозрение, че с персоналните му данни е злоупотребено.
Мнозинство отхвърли предлагането на „ Обединени патриоти “ хората от българските общности зад граница да могат да аплайват и да получават карта „ българин “, с която да могат да живеят и работят на територията на нашата страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР