Обявени са глобално софтуерно партньорство с Dassault Systèmes и целите

...
Обявени са глобално софтуерно партньорство с Dassault Systèmes и целите
Коментари Харесай

Актуализация на стратегията: Оформяне на лидер с фокус върху дигиталните отрасли


Обявени са световно софтуерно партньорство с Dassault Systèmes и задачите за четирите водещи бизнес посоки на Новата АББ

- Новата АББ: фокус, опростяване, водачество

- Фокусирано портфолио: Продажбата на “Енергийни мрежи” на Hitachi е в ход

- Опростена конструкция: Нов действен модел “ABB-OS™” за засилен фокус върху клиента, еластичност и рентабилност; близо 500 милиона щатски $ годишни спестявания

- Четири нови водещи бизнес посоки, номер 1 или 2 в съответните си пазари, влизащи в действие от 1 април 2019 година с нови средносрочни целеви коридори на маржа на оперативната облага EBITA от:

Електроснабдяване и електрообзавеждане: 15-19%

Индустриална автоматизация: 12-16%

Задвижване: 14-18%

Роботика & Автоматизация и дискретни процеси: 13-17%

- Потвърдени средносрочни групови цели:

3-6% растеж на приходите на годишна сравнима база
д
Марж на оперативната облага EBITA от 13-16%

Възвращаемост на потребления капитал (ROCE - Return on Capital Employed) от 15-20%

Конвертиране на парични средства в брой към чист приход от почти 100%

Ръст на главната облага на акция над растежа на приходите

- АББ и Dassault Systèmes влизат в световно партньорство за цифровите браншове

На 17 декември 2018 година АББ разгласи фундаментални дейности за фокусиране, опростяване и водачество в цифровите браншове, за обезпечаване на нараснала стойност за клиентите и възвращаемост за акционерите. Тези дейности са: фокусиране на портфолиото върху цифровите браншове посредством продажбата на дивизия “Енергийни мрежи”, опростяване на бизнес модела посредством прекратяване на наследената матрична конструкция, както и оформянето на четири водещи бизнес посоки, съобразени с моделите на потребителско държание.

На днешната актуализация на тактиката за медиите и вложителите АББ показва информация и “пътна карта” за бъдещето на своите четири нови бизнес посоки, тяхното водачество и предложение за обезпечаване на стойност за клиентите за цифровите браншове. Като част от всичко това, АББ разгласява целевите коридори за маржа на облагата на бизнес направленията.

АББ афишира ново световно софтуерно партньорство с Dassault Systèmes, едно неповторимо предложение за нараснала стойност “от край до край”, в композиция с нейното водещо портфолио от цифрови решения ABB Ability™, с цел да поддържа планирането, развиването и работата на клиентите от индустрията.

“Новата АББ ще бъде новаторски софтуерен водач в цифровите браншове, разрастващ активност в привлекателни пазари с неповторимо предложение на новаторски решения в региона на електроснабдяването и електрообзавеждането, автоматизацията, роботизацията и дигитализацията. Оформяме четири предприемачески бизнес посоки с фокус върху клиента, всяко от които към този момент е световен състезател номер 1 или 2 в съответните си пазари през днешния ден. С нашето портфолио от цифрови решения ABB Ability™ ние ще продължим да подтикваме печеливш напредък, в същото време управлявайки трансформацията на нашата АББ към една по-пъргава, уравновесена и фокусирана върху клиента група от компании. Партньорството с Dassault Systèmes ще ускори още повече нашите позиции като водач в цифровите браншове и ще даде на нашите клиенти портфейл “от край до край” от усъвършенствани отворени цифрови решения, засилващи тяхната конкурентоспособност и иновационни модели”, показа основният изпълнителен шеф на АББ Улрих Шписхофер.

“Тази пътека ще ни сложи на положителни позиции за в бъдеще и ще увеличи значително цената за всички заинтригувани лица. Бих желал да благодаря на нашите чиновници по целия свят за тяхната изключителна ангажираност, демонстрирана през този интервал на промени, когато чакаме с неспокойствие идната глава в гордата история на тази компания, продължаваща над 130 години”, добави Шписхофер.

Тимо Ихамуотила, основен финансов шеф на АББ: “Нашият мощен усъвършенстван брой насъбрани поръчки към края на годината ни дава убеденост за новата ни организация. Очакваме солидно генериране на оперативни парични средства от новата АББ, което ще ни нарежда добре с цел да продължим да влагаме в научно-изследователска и развойна активност и продажби по порядъчен метод. В същото време ще продължим безкомпромисно да търсим евентуални благоприятни условия за възстановяване на успеваемостта, с цел да понижим разходната си база. Очакваме да осъществяваме 500 милиона щатски $ чисти икономии на разноски от нашата стратегия за опростяване в средносрочен проект.”

Новата АББ: по-нисък риск, по-малко неустойчивост, повече напредък

Новата АББ ще разполага с общо 29 милиарда щатски $ доходи и към 110 000 чиновници. Всяко от нейните четири предприемачески бизнес посоки с фокус върху клиента е световен състезател номер 1 или 2 в съответни си пазари, повлиявайки бъдещия метод на това по какъв начин осигуряваме зареждане, по какъв начин произвеждаме, работим, живеем и се движим. Адресируемият пазар на АББ се чака да нараства с 3,5-4% на година, добавяйки 140 милиарда щатски $, с цел да доближи 550 милиарда щатски $ до 2025 година Двигател на това търсене ще бъде възходящото въздействие на електрическата подвижност, центровете за данни и роботиката.

Важен миг в трансформацията: Глобалното партньорство с Dassault Systèmes

В продължение на своя потвърден опит с партньорства в цифровата сфера - с компании като Microsoft, HPE и IBM, АББ през днешния ден разгласи широкообхватно световно партньорство с Dassault Systèmes, с цел да предложи на клиентите в цифровите браншове едно неповторимо порфолио от софтуерни решения, вариращи от ръководство на виталния цикъл на продуктите до решения за здравето на активите. Двете компании ще дават на клиентите изчерпателен портфейл от усъвършенствани отворени цифрови решения, повишавайки конкурентоспособността на промишлените компании, в същото време увеличавайки гъвкавостта, скоростта и продуктивността на виталните цикли на техните артикули, произвеждане и активност.

Партньорството ще съчетае преимуществата на цифровите решения от ABB AbilityTM и платформата 3DEXPERIENCE на Dassault Systèmes`, и ще гради бъдещите си триумфи върху солидната конфигурирана база мощности, задълбочения експертен опит в региона и световния достъп до клиенти на двете компании. АББ към този момент внедри платформата 3DEXPERIENCE, с цел да моделира и симулира нейните решения преди да ги достави на своите клиенти. С това партньорство АББ ще създаде и даде на клиентите усъвършенствани “дигитални близнаци”, осигурявайки опция на клиентите да ръководят продуктовите решения на АББ и тяхната работа с усъвършенствана цялостна успеваемост, еластичност и резистентност.

Чрез поетапен метод фирмите ще се концентрират върху интелигентните фабрики и роботиката, автоматизацията на преработвателните индустрии, както и решения за електрификация на дребни здания. Първите взаимни продуктови решения ще бъдат показани на идното комерсиално ревю Hannover Messe в Германия, което ще се организира от 1 до 5 април 2019 година

Официално стартирано преди две години, ABB Ability™ съставлява водещото в международен мащаб портфолио от цифрови решения в Индустрия 4.0 - от устройство, през външна страна до облак. Около 45% от новите поръчки на АББ се генерират от цифрови решения, до момента в който размерите в канала за поръчки за ABB Ability™ са се повишили с над 20% от октомври 2018 година насам.

Платформата на ABB Ability™ ръководи инфраструктура на отворена архитектура и облак, която разрешава на клиентите да употребяват различен програмен продукт от сътрудници, снабдители и разработчици. АББ предлага почти 180 цифрови решения, които дават опция на предприятията да покачват продуктивността, успеваемостта и сигурността си с по-ниски разноски.

Опростяване на бизнес модела и структурата

През първото тримесечие на 2019 година АББ се приготвя за новата бизнес конструкция и нова оперативна система – “ABB-OS™” – която ще бъде внедрена поетапно доникъде на 2020 година АББ ще прекрати наследената матрична конструкция, като по този метод ще овласти своите четири водещи бизнес посоки да служат на клиентите още по-добре, в същото време изостряйки още повече отговорностите и повишавайки успеваемостта.

Новата организация на АББ ще даде на всяко бизнес направление цялостна предприемаческа благосъстоятелност върху работа, функционалности, научно-изследователска и развойна активност, както и територии. Бизнес направленията ще бъдат единственият интерфейс към клиентите, максимизирайки близостта до тях и скоростта на реагиране. Корпоративният център ще бъде в допълнение рационализиран, а съществуващите структури по страни и райони, включително функциите в районни Изпълнителни комитети, ще бъдат прекратени след привършване на договорката с “Енергийни мрежи”. Съществуващите запаси на равнище страна ще подсилят новите бизнес посоки.

АББ чака общо към 500 млн. щатски $ годишен ритъм на понижаване на разноските в цялата група от компании, с планиран целеви ритъм за 2019 година от 150-200 милиона щатски $ и цялостния планиран ритъм през 2021 година Идентифицирани са ясни дейности за осъществяване на тези 500 милиона щатски $, като към 400 млн. щатски $ ще бъдат осъществени от бизнес направленията, да вземем за пример посредством по-малко доклади за приходите и разноските и пластове на ръководство, както и усъвършенстване на индустриалния отпечатък на АББ. Приблизително 200 млн. щатски $ икономии се възнамеряват да дойдат от Груповите функционалности и по-стройния корпоративен център.

Четири нови водещи бизнес посоки

Четирите нови бизнес посоки са: “Електроснабдяване и електрообзавеждане”, “Индустриална автоматизация”, “Задвижване” и “Роботика § Автоматизация и дискретни процеси”. АББ ще се регистрира съгласно новата бизнес конструкция от 1 април 2019 година

“Електроснабдяване и електрообзавеждане” - пишем бъдещето на безвредната, умна и устойчива електрификация

- Финансова година 2018 ~ 13 милиарда щатски $ доходи

- Финансова година 2018 ~13% марж на оперативната облага EBITA1

- Средносрочен целеви кулоар на маржа на оперативната облага EBITA 15-19%

- 160 милиарда щатски $ адресируем пазар, плануван да пораства с 3% годишно

- Ръст на приходите над пазарния и забележителен капацитет за напредък на маржа

Бизнес направлението Електроснабдяване и електрообзавеждане е световният номер 2 в региона, предоставящ едно от най-големите и всеобхватни портфолиа с цялостна гама артикули - от източник до електрически контакт. Бизнес направлението осъществя ясни преимущества за клиентите, включително скорост и непрестанно време на употреба, допринасяйки за доста погашение на инвестиициите.

То дава цялостен портфейл от новаторски артикули, цифрови решения и услуги с към 1,7 милиона артикули, експедирани всеки ден. Продуктите варират от сериозно значими енергийни и сградни артикули до зарядна инфраструктура за електрически транспортни средства. Бизнес направлението разполага с 55 000 чиновници и ще бъде ръководено от Тарак Мехта.

Бизнес направлението чака да осъществя растеж над пазарния посредством композиция от географски напредък в Съединени американски щати и Китай, фокус върху сегменти с по-висок напредък като центровете за данни, интелигентни здания и услуги за електрическата подвижност, дружно с преимущества от портфолиото с модулни, мащабируеми, авансово конфигурирани решения. Подобрението в маржа ще бъде осъществено посредством ливъридж на размера, фокус върху сегменти с по-висок марж, оборота от GEIS и оперативни усъвършенствания.

Миналата година АББ сполучливо стартира в Съединени американски щати своята зарядна станция за електрически транспортни средства Terra HP 350kW, която презарежда едно транспортно средство с пробег от 200 километра единствено за осем минути.

“Има положителни благоприятни условия пред “Електроснабдяване и електрообзавеждане” във времена, когато градското население нараства и светът върви напред към основаването на бъдеще с по-ниски излъчвания на въглерод. Разширяваме своята активност в бързо дигитализиращи се пазари, предлагайки модулни, мащабируеми, авансово конфигурирани решения с артикули и услуги от ABB Ability™, с цел да подсигуряваме на нашите клиенти, че ще осъществят по-безопасни, по-интелигентни и устойчиви операции”, показа Тарак Мехта, президент на бизнес направление “Електроснабдяване и електрообзавеждане”.

Индустриална автоматизация” - пишем бъдещето на безвредната и умна работа

- Финансова година 2018 ~ 6.5 милиарда щатски $ доходи

- Финансова година 2018 ~14% марж на оперативната облага EBITA

- Средносрочен целеви кулоар на маржа на оперативната облага EBITA 12-16%

- 90 милиарда щатски $ адресируем пазар, плануван да пораства с 3% годишно

- Ръст над пазарния и добра доходност на маржа с ниски финансови условия

Новосформираното бизнес направление “Индустриална автоматизация”, без B&R, е световният номер 2 и се концентрира върху това да написа бъдещето на безвредните и интелигентни работни интервенции. “Индустриална автоматизация” ще посрещне потребностите на клиентите с неповторимо портфолио от интегрирани решения, основани на водещите технологии на направлението, включително неговите системи за разпределен надзор Номер 1, задълбочения експертен опит в региона, най-голямата конфигурирана база мощности с над 35 милиона свързани устройства и широг световен отпечатък.

Направлението се концентрира върху даването на интегрирани автоматизационни решения в региона на процеси, електричество и задвижване, премерване и разбори, както и продуктови решения за морския бранш и турбокомпресорите за клиенти в нефтено-газовата индустрия, химическата индустрия, комуналния бранш, минната промишленост и минералите, хартиено-целулозната индустрия и морския и пристанищен бранш. Бизнес направлението разполага с 21 000 чиновници и ще бъде ръководено от Питър Тервиш.

Бизнес направлението чака да осъществя растеж над пазарния посредством характерни за сектора диференцирани автоматизационни решения в региона на процеси, електричество и задвижване, които са продължение на водещите системи за разпределен надзор на направлението и всеобхватното портфолио на АББ, както и особено създадени начинания за напредък за основни вертикали. То чака да форсира приходите от продуктовите решения от ABB Ability™ и новите бизнес модели на обслужване, употребявайки преимуществата на своята неповторима конфигурирана база и непостижим отпечатък в услугите, с цел да подкрепя клиентите по време на виталния цикъл на техните активи.

“Благодарение на нашите задълбочени знания в сектора и експертен опит в автоматизацията, ние разбираме потребностите на нашите клиенти и им даваме опция да се развиват посредством по-безопасни, по-продуктивни и енергийно ефикасни интервенции. Освен това, с нашето портфолио от интегрирани автоматизационни решения, комбинирано с предлаганите от ABB Ability™ цифрови приложения, услуги по виталния цикъл и изкуствен интелект, ние движим еволюцията към по-автономни операции”, съобщи Питър Тервиш, президент на бизнес направление “Индустриална автоматизация”.

Задвижване” - пишем бъдещето на интелигентното задвижване

- Финансова година 2018 ~ 6.5 милиарда щатски $ доходи
- Финансова година 2018 ~16% марж на оперативната облага EBITA
- Средносрочен целеви кулоар на маржа на оперативната облага EBITA 14-18%
- 80 милиарда щатски $ адресируем пазар, плануван да пораства с 3% годишно
- Ръст над пазарния и продължителна мощна доходност

Новосъздаденото бизнес направление “Задвижване” на АББ е световният номер 1 в браншовете за задвижване и се чака да извлече преимуществата на прекосяването на света към електричеството. “Задвижване” ще гради бъдещия си триумф върху своето новаторско софтуерно водачество, експертен опит в региона и световния си мащаб и покритие. Днес към този момент една трета от международното електричество се преобразува от електрическите мотори в задвижване, подтиквано от възходящото население, урбанизация и цифровизация. АББ чака броя на електрическите мотори да се удвои до 2040 година, което е еквивалентът на силата, употребявана годишно от цялостен Китай.

“Задвижване” дава на клиентите всеобхватна гама от енергийно ефикасни, надеждни и безвредни електрически мотори, генератори, задвижвания и услуги. Продуктовото решение ABB Ability™ Digital Powertrain на направлението поставя стандартите за цифровизация в браншовете за задвижване. Бизнес направлението разполага с 20 000 чиновници и ще бъде ръководено от Мортен Виерод, който ще стане и член на Изпълнителния комитет от 1 април 2019 година

Бизнес направлението чака да осъществя растеж над пазарния, като ще гради бъдещите си триумфи върху своите водещи пазарни позиции в региона на моторите и задвижванията. То ще се развива посредством специфични географски начинания, характерното за сегмента портфолио и благодарение на услуги от ABB Ability™, с цел да осъществя бъдещето на интелигентното задвижване. Способността на “Задвижване” да поддържа и усъвършенства своя марж на оперативната облага EBITA, на фона на разходно-инфлационен и ценови напън, ще пристигна от способността на направлението да мащабира изгоди, както и от ABB Ability™ и нововъведенията на направлението дружно с опростената му работна система.

“Във времена, когато светът става все “по-електрически”, “Задвижване” има отлични изгледи за предстоящ напредък. Ще осигурим даже още повече стойност за нашите клиенти и сътрудници с основано на ABB Ability™ предложение и услуги”, съобщи Мортен Виерод, президент на бизнес направление “Задвижване”.

Роботика & Автоматизация и дискретни процеси” - пишем бъдещето на гъвкавото произвеждане и интелигентните машини

- Финансова година 2018 ~ 3,6 милиарда щатски $ доходи
- Финансова година 2018 ~15% марж на оперативната облага EBITA
- Средносрочен целеви кулоар на маржа на оперативната облага EBITA 13-17%
- 80 млрд.щатски $ адресируем пазар, плануван да пораства с 6% годишно
- Силен капацитет за повишаване на маржа

Бизнес направление “Роботика & Автоматизация и дискретни процеси” ще комбинира направлението за автоматизация на машини и произвеждане на АББ (основно B&R) с усъвършенстваната платформа за роботика на Групата. То ще бъде неповторимо позиционирано да прихване опциите, свързани с “Фабриката на бъдещето”, пишейки бъдещето на гъвкавото произвеждане и интелигентните машини.

Направлението дава неповторим продуктов порфтейл за гъвкава автоматизация, комбиниращ ръководство, задвижване, роботика, програмен продукт и услуги - предоставяйки интегрирани решения от равнище машина до равнище цех. Бизнес направлението, което към този момент е номер две в международен мащаб и номер едно по растеж, разполага с 11 000 чиновници и ще бъде ръководено от Сами Атия.

Бизнес направлението чака да осъществя растеж над пазарния с помощта на портфолиото и географското разгръщане, стимулирайки синергии от неповторимо портфолио и разширението в индустриалната автоматизация, в това число още по-голяма роля за ABB Ability™, изкуствения разсъдък и партнирането с Dassault Systèmes. Ползите за маржа ще дойдат от нескончаем напредък, преимущества от мащаба и начинания по успеваемостта, като ще продължава финансирането на вложенията в бъдещия напредък.

“Комбинирайки бизнес направлението на B&R за автоматизация на машини и произвеждане с нашите усъвършенствани решения в Роботиката, ние осъществяваме едно ненадминато, всеобхватно портфолио, което да помогне на нашите клиенти да основат гъвкавата Фабрика на бъдещето”, показа Сами Атия, Президент на бизнес направление “Роботика § Автоматизация и дискретни процеси”. “Нашето неповторимо продуктово портфолио, изчерпателен експертен опит и високо усъвършенствани инженерни и симулационни принадлежности, включително ABB Ability™, ни дават опцията да оказваме помощ на клиентите си да усъвършенстват качеството и да покачват продуктивността и индустриалната еластичност, в същото време максимизирайки времето на непрекъсната употреба - всичко това в едно продуктово решение с по-бързо време на постигане до пазара.”

Създаване на стойност в новата АББ

АББ ще показва усъвършенствано комерсиално качество на работата, засилено ревю на по-бързо разрастващи се пазари, с по-голямо акцентиране върху решенията с висока добавена стойност, с по-малко риск и неустойчивост в огромните поръчки, и повече регулярни периодически доходи посредством цифрови решения, програмен продукт и услуги.

Инвестиционното предложение на АББ е отразено в новата средносрочна целева рамка за Групата:

3-6% растеж на приходите на годишна база
- Марж на оперативната облага EBITA от 13-16%
- Възвращаемост на потребления капитал (ROCE - Return on Capital Employed) от 15-20%
- Конвертиране на парични средства в брой към чист приход от почти 100%
- Ръст на главната облага на акция над растежа на приходите

Приоритетите на АББ за стабилно систематизиране на капитала са непроменени:

- Финансиране на органически напредък в научно-изследователската и развойна активност и цифровата сфера
- Нарастващ резистентен дял
- Придобивания, създаващи стойност
- Връщане на спомагателни парични средства към акционерите

Продажбата на 80.1% дялово присъединяване в “Енергийни мрежи” на Hitachi за стойност на предприятието от 11 милиарда щатски $ върви по проект. След привършване на договорката през първата половина на 2020 година, АББ има намерение да възвърне 100% от чистите парични приходи от 7,6 - 7,8 милиарда щатски $ на акционерите по енергичен и ефикасен метод, както и да извършва политика на възходящ резистентен дял. АББ има намерение да поддържа равнището на дял на акция след приключването на договорката и цели да поддържа своя “single A” кредитен рейтинг в дълготраен проект.

Повече информация

Съобщението за медиите по отношение на актуализация на тактиката и документите с финансова информация са налични в новинарския център на АББ на www.abb.com/news както и на начална страница “Връзки с инвеститори” на www.abb.com/investorrelations.

Важно известие по отношение на прогнозната информация

Настоящото известие за медиите включва планирана информация и изказвания, както и други изказвания по отношение на вероятностите за нашия бизнес. Тези изказвания се базират на актуалните упования, предварителни оценки и проекции на факторите, които могат да окажат въздействие върху бъдещото ни равнище на осъществяване, в това число световни стопански условия, икономическите условия на районите и промишленостите, които съставляват основни пазари за АББ ООД. Тези упования, предварителни оценки и проекции нормално се разпознават в изказвания, съдържащи думи като „ очаква”, „ вярва”, „ оценява”, „ цели”, „ възнамерява”, “стреми се да” или други сходни изрази. Съществуват обаче доста опасности и несигурни детайли, доста от които отвън нашия надзор, които биха могли да накарат действителните ни резултати да се разграничават значително от прогнозната информация и изказвания, изложени в актуалното известие за медиите, и които биха могли да повлияят на способността ни да реализираме която и да е или всичките ни оповестени цели. Важните фактори, които биха могли да причинят сходни разлики включват, наред с други, бизнес рисковете, свързани с нестабилната международна икономическа среда и политически условия, разноските, свързани с действия по обезпечаване на сходство, пазарният банкет на нови артикули и услуги, промени в държавни разпореждания и във валутни курсове, както и други сходни фактори, които може да се загатват от време на време в подаваната от АББ документи в Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати, в това число Годишните доклади по формуляр 20-F. Въпреки че АББ има вяра, че тези нейни упования, отразени в сходни планирани изказвания, се базират на обосновани догатки, компанията не може да дава уверения, че тези упования ще бъдат реализирани, се прецизира в известието от страна на Улрих Шписхофер, основен изпълнителен шеф.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР