Обвиняемият в убийството на тв водещата Виктория Маринова Северин Красимиров

...
Обвиняемият в убийството на тв водещата Виктория Маринова Северин Красимиров
Коментари Харесай

Северин пред немския съд: Влязохме в спор, но не съм искал да я убивам и изнасилвам

Обвиняемият в убийството на тв водещата Виктория Маринова Северин Красимиров ще бъде върнат в България със аероплан още този уикенд. Това заяви " Монитор ", базирайки се на източници в правосъдната власт. Германският областен съд в Щаде дефинитивно реши да върне в България арестувания за закононарушението. 

``
реклама
Информацията за решението на съда беше публикувана посредством взаимното прессъобщение на правосъдните управляващи в Целе, в чийто окръг попада и Щаде – мястото, където се укриваше Северин след закононарушението.

В известието написа, че магистратите в Щаде са взели решение да бъде изпълнена европейската заповед за арест, издадена против Северин от българската прокуратура.

От немската прокуратура показват, че по време на разпитите там обвиненият отчасти е признал виновността си за осъщественото закононарушение. Пред проверяващите той е обяснил, че се е озовал на брега на р. Дунав в Русе в нощта на закононарушението, като е бил под мощно въздействие на опиати и алкохол.

В някакъв миг около него минава непозната млада жена, в която той влиза в спор, а по-късно взема решение да я нападне и хвърли в храстите. Пред съда обаче Красимиров е отрекъл да е имал желанието да убива Виктория, както й да я изнасилва и ограбва.

Тези самопризнания съгласно немската прокуратура демонстрират, че в закононарушението не може да се търси политически претекст. Обвиняемият не е възразил против екстрадицията и се е съгласил с ускорена процедура за връщането му в България, се показва още в известието. Затова основният прокурор на Целе е издал заповед за трансферирането му у нас. Законът планува това да се случи в 10-дневен период.

Според информация на " Монитор " прехвърлянето ще се реализира още този уикенд, когато е най-скорошния полет от Хамбург за България. Заедно със Северин ще пътуват представители на немската правосъдна защита, които би трябвало да предадат обвинения на наши гардове на българското летище. От там Северин ще бъде трансфериран в следствения арест в Русе, където се води следствието против него.

Веднага щом дойде у нас на Северин ще му бъдат повдигнати и двете обвинявания - за обезчестяване и съзнателно ликвидиране, които до този момента са му предявени единствено задочно. След това стартира да тече 72-часов период, в който Красимиров ще бъде изправен пред Окръжния съд в Русе, с цел да му бъде избрана мярка за неотклонение. По информация на " Монитор " прокуратурата ще упорства за непрекъснато задържане под стража. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР