Обвиняемият е само едно лице, което е използвало движение Русофили,

...
Обвиняемият е само едно лице, което е използвало движение Русофили,
Коментари Харесай

Цацаров повтори тезата, че обвиняемият е само един

" Обвиняемият е единствено едно лице, което е употребило придвижване " Русофили ", с цел да получава финансови средства. Николай Малинов би трябвало да носи отговорност за своите персонални дейности ", съобщи основният прокурор Сотир Цацаров, който пристигна в Народно събрание, с цел да обясни детайлности за шпионския скандал. Той удостовери, че общо 8 души са били арестувани и са разпитани 15 очевидци. Цацаров разгласи, че през вчерашния ден шефът на ДАНС Димитър Георгиев е наложил възбрана на съветския жител Константин Малофеев да влиза в България за период от 10 години. Припомняме, че такава възбрана получи във вторник и Леонид Решетников.

Когато концепциите се постановат с пари и с въздействие и са ориентирани против националната сигурност на България, това е закононарушение, изясни Цацаров. Той отхвърли обвиняването да има нещо общо с идния локален избор. В речта си Цацаров нито веднъж не загатна думата шпионаж.

" При цялото ми почитание към това искане и към създателя на настояването, неоспорими обстоятелства се показват пред съда, а не пред други държавни органи ", разяснява Цацаров думите на президента Румен Радев, че за толкоз съществено обвиняване трябват неоспорими доказателства.

По-рано вътрешният министър Младен Маринов и шефът на ДАНС Димитър Георгиев също бяха изслушани във връзка следствието за шпионаж и обвиняванията към Малинов. В началото на пленарния ден от Българска социалистическа партия настояха и министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан на закрито съвещание, само че предлагането беше отхвърлено от ГЕРБ.

Двамата шефове на силовите институции повториха съвсем същото, което споделиха в изказванията си във вторник. Те се оправдаха, че не могат да дадат повече информация, до момента в който тече следствието.

Димитър Георгиев сбито изясни, че в ДАНС имали данни, че Малинов е изготвил докладна бележка на съветски език за нуждата от геополитическа преориентация на България. В документа се предложило да бъдат провеждани редица мероприятия, свързани с избрани дейности в областта на вътрешнополитическия живот, които да доведат до такава смяна в ориентацията на страната. По думите на Георгиев имало избрана скица, по която да се финансират тези мероприятия. Те директно засягали националната сигурност на страната. Двете организации, които финансирали тази скица, били " Двуглав Орел " и РИСИ, които заявили обществено, че водят хибридна война против Запада.

Отговорите на двамата провокираха недоволството на депутатите от Българска социалистическа партия. С визитата си в Народно събрание вътрешният министър и ръководителят на ДАНС се подиграха с Народното събрание, разяснява Антон Кутев. Бяхте глух очевидец и съизвършител на следващата насмешка, която изпълнителната власт направи над законодателната, обърна се към шефа на Народно събрание Цвета Караянчева Таско Ерменков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР