Обвинителят от Софийската районна прокуратура Петър Смолички, псувал председателя на

...
Обвинителят от Софийската районна прокуратура Петър Смолички, псувал председателя на
Коментари Харесай

Отстраниха окончателно прокурор, напсувал Лозан Панов

Обвинителят от Софийската районна прокуратура Петър Смолички, псувал ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов в правосъдна зала, е дефинитивно уволнен. Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) дефинитивно e удостоверил решението на Прокурорската гилдия за освобождението на Смолички от правосъдната система, съобщи правният портал " Лекс ".

Случаят е отпреди две години. На 22 януари 2018 година Софийският областен съд (СРС) e трябвало да прегледа искане на шефа на Държавната психиатрична болница „ Св. Иван Рилски “ за настаняване на жител за наложително лекуване по реда на Закона за здравето. Заседанието било планувано за 13 ч., като в залата били индивидът, за който било настояването за настаняване, майка му, служебният му бранител, експерт, съдията-докладчик Владислава Ангелова и правосъдният секретар. Прокурорът липсвал.

Около 30 минути след оповестения начален час на съвещанието в залата влезнал обвинителят Петър Смолички. Съдийката го попитала на какво се дължи закъснението му и дали е в положение да взе участие в съвещанието, на което получила следния отговор от прокурора: „ Идвам късно заради тежка зимна конюнктура. От луната пристигам. Ще пристигам откъдето си искам… В положение съм да продължа съвещанието, както постоянно. Не ругая. Само споделям, че мафията ръководи България. Фандъкова да почисти улиците! “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР