Обвинителен акт срещу 33-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на

...
Обвинителен акт срещу 33-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на
Коментари Харесай

Изправят пред съда във Варна дрогиран безумец, погубил невинен живот в катастрофа

Обвинителен акт против 33-годишен мъж, предизвикал по несъобразителност гибелта на различен лидер в пътно – транспортно произшествие, внесе в съда Окръжна прокуратура – Варна. Деянието е осъществено след приложимост на високорискови наркотични субстанции, а обвиненият избягал от местопроизшествието. А.Т. е упрекнат и в това, че управлявал МПС, чиято регистрация била прекъсната, и си служил с регистрационни табели, издадени за различен автомобил, оповестиха от пресслбужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Въпреки че персоналният автомобил на 33-годишният мъж бил дерегистриран на 1 юни 2021 година по отношение на наложено му наказване, той решил да пътува с него от Монтана, където живеел, за Варна. За задачата свалил регистрационните номера от автомобила на татко си, поставил ги на своя и на 20 юни потеглил на път.

Около 23:30 часа, А.Т. се намирал в региона на село Ветрино, движейки при изсъхнал асфалт и ясно време. Внезапно мъжът изгубил надзор над лекия си автомобил и навлязъл в лентата за насрещно придвижване. В същото време там се намирал различен лек автомобил, пътуващ в противоположна посока. Последвал мощен преден конфликт сред двете транспортни средства.

Обвиняемият съумял да излезе от своята кола, като неотложно свалил регистрационните й номера и напуснал местопроизшествието. Той не погледнал в какво положение оставя другия лидер и не повикал помощ. Изхвърлил номерата на известно разстояние от мястото на случая и се обадил на свои близки с молба да му изпратят такси, което да го прибере. Не дал пояснения какво се е случило.

Сигнал за случая бил подаден от сина на потърпевшия втори лидер, който очаквал своя татко в дома му в село Ветрино, и откакто той не се прибрал в уречения час тръгнал да го търси по пътя. На към 300 метра след края на селото забелязал аварирали коли. Познал колата на татко си и неотложно подал сигнал на ЕЕН 112, само че пристигналият на място медицински екип установил гибелта на неговия родител.

От осъществената съдебно-медицинска експертиза станало ясно, че причина за съдбовния завършек на втория лидер от злополуката била тежка гръдна контузия, като била открита директна причинно - следствена връзка сред травматичните увреждания и пътния случай.

При оглед на местопроизшествието и на периметъра към него, полицейските чиновници разкрили регистрационните номера, изхвърлени наоколо от оживелия лидер. Направената инспекция помогнала да бъде открита самоличността на напусналия мястото и същият бил арестуван. Било потвърдено изрично, че точно той бил зад кормилото на изоставеното транспортното средство. От заключението на правосъдно – химичната експертиза, която била назначена, станало ясно, че в кръвта на обвинения има съществуване на амфетамин, метамфетамин, морфин и метоболит.

Предстои делото против 33-годишния мъж да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР