Обвиненията за сексуален тормоз в САЩ добиват размерите на епидемия,

...
Обвиненията за сексуален тормоз в САЩ добиват размерите на епидемия,
Коментари Харесай

Вълната обвинения за секс тормоз стигна и до финансовите среди в САЩ

Обвиненията за полов тормоз в Съединени американски щати добиват размерите на зараза, излязоха от Холивуд и Силиконовата котловина и се трансферираха в света на бизнеса.

Инвестиционният фонд Fidelity – един от най-мощните в света, в профил двама свои висши чиновници по обвинявания за полов тормоз, заяви Франс прес.

Тези два случая са първите в американските бизнес среди, доминирани от мъжете, след експлоадирането на абсурда.

Единият уволнен е 56-годишният Робърт Шоу, който е работил от 30 години за Fidelity Investments. Той е упрекнат, че отправял забележки със полов темперамент на колежки. Другият, Гавин Бейкър, също бил звезда в компанията и управлявал активи за 16 милиарда $. Той е упрекнат за полов тормоз на негова 26-годишна колежка. Двата случая са от септември и октомври.

Fidelity ръководи активи за 6400 милиарда $ и има близо 40 000 чиновници. Нейн началник е Абигейл Джонсън, считана за най-влиятелната жена в американските финансови среди. След уволнението на двамата чиновници тя е наела външна компания да проверява случилото се и е свикала незабавна среща предходната седмица, на която компанията удостоверила политиката си на „ нулева приемливост “ към всяко неуместно държание.

Междувременно цел на обвинявания стана и фамозен готвач, тв звезда от Ню Орлиънс. Джон Беш подаде оставка през вчерашния ден поради обвинявания за полов тормоз, като призна, че е имал извънбрачна връзка, само че отхвърли в компанията му с 1200 чиновници да има практики на полов тормоз. В същото време доста служителки настояват, че са били жертви на тормоз от колеги-мъже, без да могат да се оплачат на управлението. Беш има 12 ресторанта и е готвил за известни политици като Джо Байдън и някогашната първа дама Мишел Обама.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР