Международната общност може да ускори подготовката за една наистина ефективна

...
Международната общност може да ускори подготовката за една наистина ефективна
Коментари Харесай

Външният министър на Китай предложи да се направи „истинска конференция“ за Украйна

Международната общественост може да форсира подготовката за една в действителност ефикасна мирна конференция за Украйна, като поддържа предлагането на Китай и Бразилия за разрешаване на украинския спор. Това съобщи китайският външен министър Ван И.

„ Колкото повече страни поддържат консенсуса от шест точки на Китай и Бразилия, толкоз по-близо е денят, в който ще бъде свикана същинска мирна конференция, и толкоз по-добри ще бъдат вероятностите за мир “, акцентира той в Пекин на взаимен брифинг с неговият турски сътрудник Хакан Фидан.

Китайският посланик означи, че светът се нуждае от „ по-обективни, уравновесени, положителни и градивни отзиви по отношение на украинската рецесия “. Той посочи, че е належащо да се предотврати разширението на спора, ескалацията и да се заобикалят дейности, които могат да предизвикат утежняване на обстановката. Ван И също по този начин прикани всички наранени страни да се включат в разговор и старания за даване на филантропична помощ и попречване на потреблението на нуклеарни оръжия и офанзиви против атомни електроцентрали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР