Обвиненията в изнасилване, повдигнати срещу новоназначен френски министър, активизираха движението,

...
Обвиненията в изнасилване, повдигнати срещу новоназначен френски министър, активизираха движението,
Коментари Харесай

Обвиниха министър за изнасилвач

Обвиненията в обезчестяване, повдигнати против новоназначен френски министър, активизираха придвижването, което има за цел да разкрие полови злоупотреби на политици и да окуражи дамите да приказват против насилниците в страната, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че леви групи употребяват тематиката, с цел да активизират опозицията против центристката партия на президента Еманюел Макрон за парламентарните избори идващия месец. Френски политици от целия набор обаче са упреквани през последния месец в полови злоупотреби и придвижването се пробва да потърси отговорност от необятен кръг насилници.

Стотици стачкуващи се събраха в столицата Париж във вторник, с цел да порицаят " държавното управление на срама ", и приканиха за отдръпването на Дамиен Абад - новия министър на солидарността и за хората в неравностойно състояние. Обвинен в обезчестяване от две дами, той отхвърля да е направил нещо неправилно.

Демонстрацията беше проведена от лява феминистка група, наречена Обсерватория за полово и учредено на пола принуждение в политиката - клон на онлайн придвижването #MeTooPolitique. Съоснователката на придвижването Фиона Тексер сподели, че то има за цел да изобличи " систематичната природа " на казуса и да накара политическите партии да работят против него.

През уикенда, преди първото съвещание в понеделник на новото държавно управление на президента Еманюел Макрон, френски медии разгласиха обвиняванията против Дамиен Абад.

Едната жена е внесла две тъжби против него - още през 2012 година и 2017 година Те обаче били отхвърлени заради липса на доказателства.

Другата жена сподели, че е била изнасилена от Абад, до момента в който била в безсъзнание, само че не предявила никакви обвинявания.

Новият министър изрично отхвърли обвиняванията, като съобщи, че хипотетичните актове са просто " непостижими ", тъй като е неработоспособен. Той е роден с артрогрипоза – положение, което визира ставите и мускулите.

Говорителката на френското държавно управление Оливия Грегоар прикани за " нулева приемливост " към половите злоупотреби, осъществявани от министри, само че акцентира, че правосъдната система е тази, която би трябвало да откри истината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР