Обвиненият за убийството на германец в курорта Златни пясъци остава

...
Обвиненият за убийството на германец в курорта Златни пясъци остава
Коментари Харесай

Обвинен в убийство в „Златни пясъци” остава в ареста

Обвиненият за убийството на немец в курорта „ Златни пясъци ” остава с мярка за неотклонение задържане под стража, реши Апелативният съд във Варна. Станимир Р. изиска от Варненския областен съд да я размени с по-лека, след което апелира отхвърли му пред актуалната инстанция.

Мъжът и немската гражданка, с която умрелият съжителствал, са упрекнати, че са го умъртвили съзнателно, по изключително непосилен метод и с користна цел. Тялото на 45-годишния Александер Ш. бе открито на 8 юли в региона на курортния комплекс. Според държавното обвиняване, дамата склонила българина да извърши убийството против сумата от 20 хиляди евро.

Апелативният прокурор обоснова догатката за съпричастността на Станимир Р. с ново доказателство – ДНК експертиза, която установи негов биологичен материал по тялото и дреха на жертвата.

Защитата не вижда директни доказателства за присъединяване на 32-годишния мъж в действието. Счита и че няма заплаха той да се укрие или извърши закононарушение, тъй като има сегашен адрес, три малолетни деца, за които се грижи, както и е трудово зает.

Привлеченият към наказателна отговорност има адрес в България, само че и в Германия, като постоянно пътува сред двете страни. Това, дружно с тежестта на плануванаъа глоба, обосновава заплахата той да се укрие, реши съдът.

Мъжът е упрекнат в осъществяването на извънредно тежко съзнателно закононарушение, в съучастничество с друго лице. Законът планува в този случай най-суровите санкции - от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Определението не предстои на обжалване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР