Обвиненият в шпионаж бивш ръководен кадър от военното разузнаване Иван

...
Обвиненият в шпионаж бивш ръководен кадър от военното разузнаване Иван
Коментари Харесай

Обявеният за резидент на чуждо разузнаване вече не иска на свобода

Обвиненият в шпионаж някогашен управителен кадър от военното разузнаване Иван Илиев отдръпна молбата си за по-лека мярка за неотклонение и по този начин остава за непрекъснато под стража.

Той беше арестуван в границите на огромна спецоперация против шпионска клетка, инфилтрирала Министерството на защитата, военната разведка и Народното събрание. Според прокуратурата Илиев и вербувани от него настоящи чиновници във ведомствата са събирали поверителна информация, която по-късно е стигала до непознати страни.

На конференция бяха показани фрагменти със брачната половинка на Илиев, която е посещавала съветското посолство в София и беше декларирано, че е поддържала близки връзки с дипломати от него. Двама от тях бяха оповестени за личност нон грата. Преди дни пък другите четирима задържани от групата останаха за непрекъснато в ареста.

Адв. Даниела Никифорова изясни през днешния ден, че Иван Илиев се е отказал да желае от Военно-апелативния съд по-лека мярка с претекста, че няма смисъл, откакто другите от групата са зад решетките.

Прокурорът полк. Стоян Лазаров не посочи какъв брой още обвинявания ще бъдат повдигнати. Обвиняемите не са давали пояснения, а също така не са прегледани и всички доказателства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР