Обвинения от ГЕРБ към Движението за права и свободи за

...
Обвинения от ГЕРБ към Движението за права и свободи за
Коментари Харесай

Oбвинения за преливане на гласове: Коментар на първите мъже в държавата

Обвинения от ГЕРБ към Движението за права и свободи за операции на вота на 11 юли. Според някогашните ръководещи Движение за права и свободи целеустремено е преливало гласове към „ ИТН “.

От двете партии не дадоха отговор на това обвиняване. Бившият външен министър Даниел Митов разгласи, че става дума за смесените региони Ардино, Кирково, Кърджали, Мадан и Рудозем. По думите му в изброените места Движение за права и свободи губи малко повече от 7000 гласа, а Има Такъв Народ взимат близо 11 000 гласа.

Снимка: btvnovinite.bg

„ За никого не е загадка, че преимуществото на Има Такъв Народ пристигна от чужбина, само че сигналите, които получаваме непрестанно, се оказва, че огромният брой отворени секции в чужбина освен, че не е нараснал % изборна интензивност, а и е основал опция за пазаруване на гласове и следен избор “, добави Митов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде образец със Северозападна България: „ На тези избори има огромна уйдурма, цифрите го демонстрират – Движение за права и свободи играха за Има Такъв Народ. Навсякъде в смесените региони в горските стопанства, където мюсюлманите намират издръжка, във ВиК секторите – всички назначения са направени от Движение за права и свободи. Там, където не са имали задоволително хора – от Българска социалистическа партия “.

„ Става дума за покупка на гласове от прочут етнос, споделя господин Рашков. И някой му дърпа внезапно ръчната спирачка – това е Радев, тъй като знае за тези сглобки, и Аврамов към този момент е народен представител. Над 3000 симпатизанти и членове на ГЕРБ са подложени на репресии и данъчни проверки, кой е този народен представител, който купува гласове “, добави Борисов.

Снимка: btvnovinite.bg

Движение за права и свободи резервира мълчане. От „ ИТН “ също оставиха без коментар изказванията на ГЕРБ. Реакция имаше от президента Румен Радев.

„ Отдавна няма никакво значение какво приказва някогашният министър председател, всичко е в негова щета “, уточни президентът.

Служебният министър председател Стефан Янев в предаването „ 120 минути “ разяснява, че Министерство на вътрешните работи не е създавало заслон за пазаруване на гласове, а е работило в границите на закона. От централната изборна комисия обявиха пред bTV, че в границите на акцията и изборите не е имало сигнали за преливане на гласове в изборната администрация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР