Обвинения и заплахи прехвърчат между Илон Мъск и Apple. Новият

...
Обвинения и заплахи прехвърчат между Илон Мъск и Apple. Новият
Коментари Харесай

Илон Мъск поведе битка на нов фронт - срещу Apple

Обвинения и закани прехвърчат сред Илон Мъск и Apple. Новият притежател на Twitter упрекна софтуерния колос, че заплашва да смъкна обществената мрежа от своя магазин за приложения.

Това Мъск направи в серия от туитове. Един от тях разгласява още, че производителят на iPhone е спрял да популяризира в Twitter. В това милиардерът вижда опит за напън от страна на Apple поради новата му политика за модериране на наличието, оповестява Ройтерс.

Обвиненията на Мъск не са доказани публично от Apple, само че те не биха били нещо извънредно, защото компанията и преди този момент е премахвала приложения като Gab и Parler в унисон със своите правила.

„ Apple съвсем спря рекламата си в Twitter. Нима те ненавиждат свободата на словото в Америка? “ , гласи един от туитовете на Илон Мъск. В различен той тагва изпълнителния шеф на Apple Тим Кук с въпрос „ Какво се случва тук? “
 Musk Apple Един от десетките туитове на Мъск, в който той оповестява за спряната реклама и пита Apple ненавиждат ли свободата на словото в Америка.
Преди 10 дни различен от шефовете в Apple – Фил Шилер – закри без пояснения своя акаунт в Twitter.

Apple е похарчила над 130 600 $ за реклами в Twitter сред 10 и 16 ноември. Сумата е доста по-голяма в седмицата преди Мъск дефинитивно да придобие обществената мрежа – 220 800 $. А през първото тримесечие на 2022 година Apple е бил най-голямият рекламодател в Twitter и е похарчил 48 млн. $ за реклама там, твърди Washington Post, като се базира на вътрешен документ на Twitter.

Илон Мъск стачкува и против налагана от Apple такса в размер на 30% за продуктите, които софтуерният колос продава през своя магазин AppStore.

Apple не би била първата компания, отдръпнала рекламата си от Twitter, откакто обществената мрежа бе добита от Илон Мъск против 44 милиарда $. Това към този момент направиха и други компании, а самият Мъск призна за „ голям спад в приходите “.

Продажбите на реклами съставляват към 90% от приходите на Twitter.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР