Обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено

...
Обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено
Коментари Харесай

Съдят мъж за смъртта на колега, пронизал го с нож

Обвинение за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета е импортирано от Софийска градска прокуратура (СГП) в Софийски градски съд (СГС). Обвинителният акт е против жител за закононарушение по член 124, алинея 1, прочие 1, вр. член 128, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Към 28.09.2021 година, обвиненият и пострадалият  обитавали разнообразни стаи в еднакъв хостел в гр. София. Същите работели в разнообразни магазини на една и съща хранителна верига.

На 28.09.2021 година към 19:00 ч. двамата и други лица се събрали в стаята на потърпевшия да се почерпят във връзка получени трудови хонорари. Към 23:00 ч. обвиненият и потърпевшият се скарали. Излезли в коридора пред стаите, където си разменили юмручни удари. Останалите от компанията чули шума и ги разтървали. Жертвата се прибрал в стаята си, а обвиненият взел нож от своята стая, отишъл присъквартиранта си  и му нанесъл прободно-порезна рана в региона на петия гръден прешлен с навлизане в гръбначномозъчния канал и засягане на гръбначния мозък. След като нанесъл удара,обвиняемият избягал и изхвърлил ножа в река Владайска под Лъвов мост.  

На 29.09.2021 година потърпевшият бил признат по неотложност в болница. Било открито, че в резултат на породената му прободно-порезна рана е настъпила цялостна парализа на долните му крака, липса на сетивност и рефлекси. Било невероятно да се възвърне целостта на гръбначния мозък. След 2 месеца се наложила оперативна намеса за унищожаване на тъкани, а след още 4 месеца била осъществена и ампутация на десния низък крак. Състоянието му траяло да се утежнява и на 24.05.2022 година той умрял.

Според съдебномедицинската експертиза причина за гибелта на мъжа  в директна и непосредствена връзка с породената му от обвинения прободно-порезна рана.

Разследването по случая е извършено от 03 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

            Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР