Обвинената в отклоняване на пари в особено големи размери управителка

...
Обвинената в отклоняване на пари в особено големи размери управителка
Коментари Харесай

Адвокатът на банкерката, обвинена в източване на сметки: Тя е имала второстепенна роля

Обвинената в отклонение на пари в изключително огромни размери шефка на банков клон в Нова Загора Биляна Манчева ще апелира постановената най-тежка мярка “задържане под стража”, сподели юристът й Младен Донев пред bTV.

Според него присъда ще има, само че обвинената няма да е сама, тъй като е имала второстепенна роля.

Клиенти подадоха тъжби против нея. Над 400 000 лв. са отклонени непозволено от сметките им. Вече някогашната директорка на банков клон в Нова Загора може да получи от 10 до 30 години отнемане от независимост, в случай че виновността й бъде потвърдена.

Според юриста й обаче тя няма право да подписва независимо, каквито и да било документи, без да минат през главния клон в Стара Загора.

"Самата тя ми го изясни. Тя няма право да подписва нареждания за такива пари, всичко би трябвало да минава през каса, няма право без централата да утвърди ", сподели Донев.

От писмо, написано от ареста към бранителя й, излиза наяве и че един от подалите тъжба клиенти е изхарчил парите за хазарт, по думите на обвинената.

Адвокат Донев означи и че изискванията в сливенския затвор са ужасни, че липсва всякаква хигиена, а арестантите са най-вече мъже от ромски генезис, което оказва неприятно влияние на душeвността на клиентката му.

Полиция и прокуратура ревизират и сръбска диря по случая. От профила в „ Инстаграм” на към този момент някогашната шефка на банковия клон излиза наяве, че тя е предложила услуги като персонален банкер, както и разнообразни типове заеми в Сърбия.

Според юриста на обвинената пострадалите би следвало да си получат парите незабавно, тъй като всяка банка има застраховка, а сумите не са и чак толкоз огромни за сходна финансова институция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР