Обучителен курс на тема Клинико-практични познания и умения при заболяванията

...
Обучителен курс на тема Клинико-практични познания и умения при заболяванията
Коментари Харесай

Курс повишава квалификацията на медицинските сестри в УМБАЛ Свети Георги” Пловдив

Обучителен курс на тематика „ Клинико-практични знания и умения при болесттите в ендоскопската ендоназална хирургия “ се организира в УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив. Той се провежда за трета поредна година с цел  повишение квалификацията на медицинските експерти, като част от програмата за продължаващо образование на Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ). Присъстващи на лекциите бяха медицински сестри от университетската болница, както и от други лечебни заведения. Обученията се организират годишно по авансово направена план-програма обхващаща разнообразни специалности, като основен уредник и координатор за това е Главна здравна сестра на болничното заведение Ивелина Божинова. В мероприятието се включиха, както медицински експерти от университетската болница, по този начин и от други лечебни заведения.

В събитието взеха присъединяване водещи хирурзи, отпред с изпълнителния шеф на УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив и Председател на Българското национално съдружие по оториноларингология, хирургия на глава и шия проф. доктор Карен Джамбазов, който приказва за възпаленията на околоносните кухини.

“Искам да изкажа голямото си задоволство от провеждането на тези курсове, тъй като познанието за другите сфери е доста значимо. То поражда както по-добра информираност за медицинските експерти, по този начин и почитание към напъните на сътрудниците им от другите специалности. В продължение на 13 години нашата болница се утвърди като постоянен участник на пазара на здравните услуги. Винаги, когато се приказва за доходи, тя е преди всичко в класациите, за което вие също имате забележителна заслуга. Не е инцидентно, че нашата болница е единствената създала с изключение на стратегия за медицинските експерти, а и за санитарите, защото те са значима част от екипа и целия развой на работа ”, сподели проф. Джамбазов.

Лектор в образованието бе експертът оториноларинголог към Клиниката по ушно-носно-гърлени заболявания към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив доцент доктор Александрина Топалова. Тя показа своите познания и опит по диагностика, предоперативна подготовка и следоперативна грижа при пациенти със болести на околоносните кухини.

В програмата на еднодневния курс бяха показани спецификите в анестезиологичния метод при ендоназалната ендоскопска синус хирургия от доцент доктор Георги Павлов, който е доктор анестезиолог към Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване към университетската болница. След неговата лекция се организира разискване на подготовката на операционната зала за функционална ендоскопска синус хирургия (FESS) и ролята на операционната здравна сестра, показана от старша здравна сестра към Интегралния център на университетската болница Славка Щерева.

Целта от провеждането на курсове за повишение квалификацията на медицинските сестри е от изключителна значимост, тъй като дава опция за актуализиране на знанията и уменията. Подобрява качеството на работа, като обогатява компетентността в здравните грижи и вниманието към пациентите.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР