Обстрел остави в капан под земята 77 миньори във въглищна

...
Обстрел остави в капан под земята 77 миньори във въглищна
Коментари Харесай

Обстрел остави 77 миньори в капан под земята в Донецк

Обстрел остави в капан подземен 77 миньори във въглищна мина в Донецка област в Източна Украйна, откакто зареждането на мината беше прекратено, заяви в събота съветската държавна организация РИА Новости, представена от Ройтерс.

" В резултат на обстрел (от украинските сили) електрозахранването на мината " Засядко " в Донецк беше прекратено, 77 миньори остават подземен ", заяви организацията, базирайки се на териториалната защита на подкрепяния от Русия сепаратистки район.

На територията от Донецка област, следена от сепаратистите за 122 дни на ескалация са регистрирани 4623 обстрела от украинските войски, 181 цивилни са убити ( от които 9 деца ), 2290 са ранени ( от които 64 деца ), оповестява представителството на сепаратистите в Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима за преустановяване на огъня (СККК).

" През 122-те дни на ескалация бяха убити 181 цивилни, от които 9 деца... В териториите в границите преди началото на специфичната военна интервенция са ранени с друга тежест 857 цивилни, в това число 64 деца. " В териториите, завзети след 24 февруари, са ранени 1433 цивилни, от които 77 деца.

Нанесени са вреди на 4 662 жилищни здания, 999 обекта на гражданска инфраструктура и 520 транспортни средства.

Украйна постоянно отхвърля да е правила каквито и да е офанзиви против двата района , самопровъзгласили се като Донецка и Луганска национални републики, където сепаратистите завзеха властта през 2014 година

в навечерието на нашествието си в Украйна на 24 февруари.
 Британското разузнаване: Цивилните в Северодонецк няма накъде да се изтеглят
Британското разузнаване: Цивилните в Северодонецк няма накъде да се изтеглят

Те нямали доверие на руснаците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР