Обстановката в света след ударите на САЩ, Великобритания и Франция

...
Обстановката в света след ударите на САЩ, Великобритания и Франция
Коментари Харесай

Вучич: Ударите в Сирия напомнят на ситуацията преди Първата световна война

Обстановката в света след ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия припомня обстановката преди Първата международна война, съобщи през днешния ден в изявление за националната телевизия РТС сръбският президент Александър Вучич, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Такава атмосфера не сме имали от Втората международна война, въпреки че на мен доста повече ми припомня на атмосферата преди Първата международна война. Не настоявам, че ще стане нещо сходно, тъй като ползите и разрушителната мощност на всички страни са извънредно огромни ", сподели Вучич, като акцентира, че за Сърбия е значимо да си извлече поучения, да подсигурява сигурност на своите жители и да работи за това всекидневно.

ТАСС отбелязва, че изказванията на Вучич са били прекомерно внимателни, а президентът е подбирал грижливо думите си. Отговаряйки на въпрос, Вучич се оплака, че не е политолог, с цел да може свободно да приказва " кои страни са извлекли оптималната полза " от обстановката, и означи, че " като президент не може да приказва за това ".

" Ние сме дребна страна, не би трябвало да се месим в игрите на великите сили. Трябва да беседваме и да имаме партньорски и другарски връзки с всички ", сподели Вучич.

В същото изявление той съобщи, че ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия припомнят на бомбардировките против Югославия.

" За всички нас - тези, които сме на повече от 18-19 години, това мъчително ни припомня за интервала, през който преминахме ", сподели сръбският президент. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР