Обстановката в страната остава усложнена след обилните снеговалежи, които засегнаха

...
Обстановката в страната остава усложнена след обилните снеговалежи, които засегнаха
Коментари Харесай

След изобилните снеговалежи, обстановката в страната остава усложнена

Обстановката в страната остава усложнена след изобилните снеговалежи, които засегнаха разнообразни региони. Екипи на пожарната и полицията интензивно работят на терен.

Екипите на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са реагирали на над 343 сигнала, касаещи паднали дървета, клони и рискови предмети.

Огнеборци и спасители са евакуирали жители, закъсали в непочистени от снега сектори от път в региона наобщина Драгоман, и община Ботевград.

Сигнал за бедстващи пасажери от рейс на 26 км на Автомагистрала Тракия посока е получен в 02:00 часа. Половин час по-късно секторът от автомагистралата е измит, и рейсът е траял пътя си.

Обработени са 4 сигнала за паднали дървета и един сигнал за превозване на болен човек.

Евакуирани са деветима пасажери, в това число 5 деца, които са били в два леки автомобила по път Е-70 към Разград.

Пътната инфраструктура в региона е блокирана от 02:00 часа. Някои обитаеми места са без електричество заради щета в електрозахранването.

Екипи са се отзовали на 4 сигнала за паднали дървета и са евакуирали 6 индивида от два леки автомобила, закъсали на пътя с. Юндола - бент. Белмекен.

В 04:45 часа е получен сигнал за бедстващи хора на прохода Троян – Кърнаре, който е затворен за придвижване. Екип от РСПБЗН – Троян е изпратен на място, само че съответното местоположение и брой на хората не са конкретизирани.

Екипи на пожарната са на терен и работят за изтегляне на хора от закъсали МПС в разнообразни региони.

80% от обитаемоте места в региона са без електричество, и община Силистра е оповестила бедствено състояние.

Основните пътни артерии в региона са затворени за придвижване, и са построени 5 контролно-пропускателни пункта, не допускащи придвижване на МПС отвън територията на Силистренска област.

Извършена е евакуация на хора от закъсал автомобил край Нови пазар и се подхващат дейности за евакуация на хора, блокирани в снежния капан с четири автомобила, към село Царев брод.

Редица пътища са затворени заради навявания, въведено е краткотрайно ограничаване на придвижването за тежкотоварни коли с маса над 12 тона.

Проходът на Републиката остава затворен, затруднено е прекосяването на коли по пътя София - Варна, заради паднали дървета.

Спряно е придвижването на товарни коли в посока Русе и Габрово.В съвсем всички общини има обитаеми места без ток. Ангажирани са спомагателни екипи на полицията, няма информация за бедстващи хора.

По информация от 5 часа сутринта, се получава сигнал, че кола сред Дунавци и Шипка, в която има мъж, жена и дете
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР