Обстановката в пожароопасния пролетен сезон обсъдиха на среща днес областният

...
Обстановката в пожароопасния пролетен сезон обсъдиха на среща днес областният
Коментари Харесай

Областният управител Катя Димитрова и зам.-областният управител Любомир Терзийски се срещнаха с директора на  РДПБЗН-Кюстендил комисар Светослав Георгиев 

Обстановката в пожароопасния пролетен сезон разискаха на среща през днешния ден регионалният шеф Катя Димитрова и заместникът й Любомир Терзийски с шефа на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “-Кюстендил комисар Светослав Георгиев.

В структурата на дирекцията са четири Районни служби – Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила и участък-Рилски манастир.

Не са резултатни превантивните дейности на държавните структури и организиции, и отрицателните трендове при паленето на сухи треви и боклуци не престават, а административната глоба, според ЗМВР, е от 200 до 2000 лева Повишаването на температурите и слънчевото време са причина за пораждане на пожари и усложняване на пожарната конюнктура.

По време на срещата бе разискван дълготраен проблем с местоположението на постройката на Районната работа в гр. Кюстендил. Сградата, която се поддържа с труда на огнеборците, се намира в центъра на града, в регион с натоварен трафик и лимитирани благоприятни условия за паркиране, а размера на парцела е недостътъчна, с цел да се съхранява цялата налична техника. Областният шеф Катя Димитрова и нейният заместител Любомир Терзийски поеха ангажимент да спомагат в търсенето на благоприятни условия за решение на казуса. Двамата разгледаха Районната работа и се срещнаха с техниката за пожарогасене и материалната база. По време на срещата регионалният шеф и нейният заместител отличиха всеотдайната, широкоспектърна и резултатна работа на чиновниците на РДПБЗН с плакет. В началото на месеца комисар Светослав Георгиев бе награден с орден „ За заслуга “ от президента Румен Радев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР