Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) прие резолюция,

...
Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) прие резолюция,
Коментари Харесай

ООН прие резолюция за олимпийското примирие по време на Игрите в Париж

Общото заседание на Организацията на обединените народи (ООН) одобри резолюция, призоваваща страните да съблюдават олимпийското помирение по време на Олимпиадата, която ще се организира идната година във Франция. 
Прочетете още
Документът беше показан на Общото заседание на Организация на обединените нации от ръководителя на организационния комитет на Игрите в Париж 2024 Тони Естанге. 

" Олимпийските игри са най-хубавото олицетворение на силата на спорта, защото те демонстрират толерантността, уважението и взаимния продан като световни полезности. След 100 години неявяване една страна, обвързвана с възраждането на актуалните олимпийски игри, е хазаин на 33-е летни игри и ще бъде хазаин на параолимпийските игри за първи път, които ще се проведат за 17-ти път. За мен е чест да показва резолюцията за един по-добър свят за спорта в подтекста на параолимпийските и олимпийските игри в Париж 2024 ", сподели той. 

Представената резолюция, озаглавена " Изграждане на мир и по-щастлив живот на планетата посредством спорт и олицетворение на олимпийските идеали ", се състои от девет точки. Първият е апел за съблюдаване на олимпийското помирение през интервала, който стартира седем дни преди началото на Олимпиадата и приключва седем дни след закриването на Параолимпийските игри, както и за обезпечаване на безвредно прекосяване, достъп и присъединяване на спортисти, публични лица и всички други упълномощени лица. Освен това документът " приветства съдействието сред страните-членки, Организация на обединените нации, както и профилирани организации, фондове и стратегии, Международния олимпийски комитет и Международния параолимпийски комитет, с цел да се усили оптимално капацитетът на спорта ". 

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР