Общото събрание на ООН поиска с резолюция, приета с огромно

...
Общото събрание на ООН поиска с резолюция, приета с огромно
Коментари Харесай

ООН поиска хуманитарно спиране на огъня в Газа, България се въздържа

Общото заседание на Организация на обединените нации изиска с резолюция, призната с голямо болшинство, филантропично преустановяване на огъня в линията Газа. Одобрението на резолюцията бе мощна проява на международна поддръжка за преустановяване на войната сред Израел и Хамас и сподели също възходящата изолираност на Съединени американски щати и Израел.

 
Фактът е напълно елементарен: насилието би трябвало да спре. Затова още веднъж прибавям своя глас към настояването за неотложно филантропично преустановяване на огъня. Имаме един-единствен приоритет – да спасяваме животи.
Денис Франсис – ръководител на Общото заседание на Организация на обединените нации

 

153 страни гласоподаваха в поддръжка на резолюцията, 23 се въздържаха, включително и България, а 10 бяха „ срещу “ – измежду тях Съединени американски щати и Израел.

Сега поддръжката бе по-голяма, в сравнение с за резолюцията от 27 октомври, която призоваваше за " филантропично помирение ", водещо до преустановяване на военните дейности, където гласовете бяха 120 на 14 при 45 въздържали се.

Общото заседание на Организация на обединените нации отхвърли корекция на Съединени американски щати, която съдържаше наказание на „ отвратителните терористични офанзиви на „ Хамас “ и вземането на заложници “. Отхвърлена бе и корекция, препоръчана от Австрия, в която се посочваше, че заложниците са " държани от Хамас и други групировки " и би трябвало да бъдат освободени " неотложно ".

 
Всички се обединихме зад тази проекторезолюция и успяхме да се наложим над две несправедливи ремонти. Спечелихме 153 гласа „ за “ против 10 „ срещу “. Тази проекторезолюция изисква неотложно филантропично преустановяване на огъня. Изисква, а не приканва.
Рияд Мансур – непрекъснат наблюдаващ на Палестинската автономност в Организация на обединените нации

 

За разлика от резолюциите на Съвета за сигурност, резолюциите на Общото заседание не са правно обвързващи.

Но посланията на Общото заседание " също са доста значими " и отразяват международното мнение, сподели представителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР