Общото четирима служители на МВР са били уволнени заради нарушения

...
Общото четирима служители на МВР са били уволнени заради нарушения
Коментари Харесай

МВР уволни свои служители заради катастрофите на Черни връх и Околовръстното в София

Общото четирима чиновници на Министерство на вътрешните работи са били уволнени поради нарушавания по отношение на две произшествия, които доведоха до жертви в София, заяви вътрешното ведомство.

Става въпрос за на бул. „ Черни връх “ от юли 2022 година, когато починаха две млади дами, както и за на Околовръстното шосе през септември, при който почина френски жител.
За злополуката на „ Черни връх “
По случая, обвързван със Семерджиев, Министерство на вътрешните работи е открило „ тежки нарушавания на служебната дисциплинираност “, поради което са отстранени двама чиновници на Четвръто районно управление (на МВР) – пълководец на поделение и служител на реда. От вътрешното ведомство напомнят, че по-рано беше отстранена и полицайката Симона Радева , за която се подозира, че е обвързвана със Семерджиев.

Пред Българска национална телевизия вътрешният министър Иван Демерджиев сподели, че сътрудникът на Радева Мирослав Якимов е един от двамата отстранени чиновници от Четвърто районно управление (на МВР). По време на следствието за него се разбра, че е бил измежду първите, които са се появили на мястото на злополуката през юли.

Във връзка с злополуката, породена от Семерджиев, са наложени дисциплинарни санкции на 38 чиновници от Столична дирекция на вътрешните работи, които са от разнообразни браншове на отдел „ Пътна полиция “, Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо районно управление (на МВР) в столицата. През септември Министерство на вътрешните работи първо заяви, че са открити да избегне наказания, а по-късно и за от страна на сегашни и някогашни полицейски чиновници.

След тази злополука Министерство на вътрешните работи стартира масовa. Самият Семерджиев има повдигнати пет обвинявания - за държане на опиати, ръководство на транспортно средство след приложимост на опиати, причиняване на гибел на две лица, до момента в който е управлявал автомобил без брошура, потребление на подправени номера на автомобила и подправена швейцарска брошура.

През ноември стана ясно, че Семерджиев,, само че не и в изискванията на възможен предумисъл.
За злополуката на Околовръстното
За злополуката на Околовръстното шосе в София Министерство на вътрешните работи е открило „ тежки нарушавания на служебната дисциплинираност “, поради което двама чиновници на от Шесто районно управление (на МВР) са били уволнени.

В края на декември Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна няколко обвинявания на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи поради злополуката на Околовръстното шосе, поради която почина френски жител. Разследващите откриха, че той Димитър Любенов е карал след приложимост на алкохол и опиати. Впоследствие стана ясно, че служителите на реда Любка Гечева и Георги Малински са се движели с патрулна кола зад караното от Любенов “Порше Панамера ” директно преди удара.

Проверка по случая откри, че след злополуката, чиновниците на Министерство на вътрешните работи са се отдръпнали от мястото на случая без да подхващат някакви дейности.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР