Общопрактикуващите лекари на първа линия в борбата с Covid-19 ще

...
Общопрактикуващите лекари на първа линия в борбата с Covid-19 ще
Коментари Харесай

Личните лекари на първа Covid линия ще получат допълнителните 1000 лева във вторник

Общопрактикуващите лекари на първа линия в битката с Covid-19 ще получат спомагателните 1000 лв. във вторник, 15 декември. Това заяви на ексклузивен брифинг зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса единомислещо е решил, че средствата ще бъдат заплатени освен на общопрактикуващите лекари, само че и на медицинските и диагностичните центрове, които са сключили контракт с касата за работа с Сovid пациенти, сподели още заместник-министър Жени Начева.

Създадена е организация от Районните каси, а средствата ще бъдат подредени на 14 декември:

„ 1000-та лв. ще бъдат за ноември и за декември месец в цялостен размер на всички общопрактикуващи лекари - почти 5000 души общопрактикуващи лекари и наети при тях лица, както и на всички медицински и диагностични центрове - на този стадий близо 40, които са сключили контракт за работа и лекуване на ковид пациенти. Ще бъдат подредени по сметките на изпълнителите в понеделник - за двата месеца, наблягам и ще си получат средствата действително във вторник ", изясни Начева.

Със Здравната каса и всички разпоредители с бюджетни средства министерството ще се разплаща още две седмици, добави зам.-министърът:

„ Дейностите, които обгръщат профилактика, диспансерно наблюдаване, лекуване по общи болести - тези болести ние плащаме през декември за активността за ноември, а до 20 декември ще се опитаме, поради обстановката, рисковете, работата, която те правят, да разплатим предплатено и осъществената активност през месец декември ".

Начева добави, че е обезпечена резистентност на заплащанията по 1000 лв. за общопрактикуващите лекари и през идната година - до края на изключителната обстановка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР