Общопрактикуващи лекари се оплакаха, че са принудени да смесват потоци

...
Общопрактикуващи лекари се оплакаха, че са принудени да смесват потоци
Коментари Харесай

Джипита: Смесваме здрави и болни деца заради объркани указания

Общопрактикуващи лекари се оплакаха, че са принудени да смесват потоци от здрави и заболели деца поради комплицирани инструкции от институциите и дадоха оферти по какъв начин условията да се трансформират, тъй че да не утежняват работата им и да не заплашват здравето на пациентите си в епидемиологичната конюнктура.

Д-р Виктория Чобанова от Сдружението на общопрактикуващите лекари в София област изясни, че нейни сътрудници от софийска и други области алармират за проблеми в работата си, свързани с осъществяване на заповеди на здравното и просветителното министерства.

Със заповед на Министерство на здравеопазването да вземем за пример дните вторник и четвъртък са избрани за осъществяване на наложителните планови имунизации и профилактични прегледи на деца. В огромна част от практиките на джипитата, в които са записани деца, към този момент от месеци е основана организация за спазването на цитираната заповед.

От началото на образователната година според издадените Насоки за работа в системата на учебното обучение през образователната 2020-2021 година в изискванията на Сovid-19, оповестени на уеб страницата на МОН, учениците с най-малко един признак на остра вирусна зараза се връщат от медицинските експерти в учебните заведения за обзор при джипито.

" Масова процедура е родителите да бъдат инструктирани да заведат детето на обзор при общопрактикуващия доктор, без значение че в насоките се предлага първо да се реализира телефонна връзка сред родителя и лекаря. Поради обстоятелството, че върнати деца от учебните заведения има всеки ден се компрометира осъществяването на заповедта на Министерство на здравеопазването и се смесват потоците на здравите деца, подлежащи на имунизация и симптоматични деца, върнати от учебно заведение ", изяснява Чобанова в писмо до институциите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР