Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство от 17 за“

...
Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство от 17 за“
Коментари Харесай

Не допуснаха Кирил Добрев и Калоян Паргов да участват в Националния съвет на БСП

Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия с болшинство от 17 „ за “ и двама „ въздържали се “ реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат участие в съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия и да гласоподават на днешното съвещание. Това оповестиха от пресцентъра на социалистическата партия, представени от Българска телеграфна агенция.

На 4 октомври водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заяви на брифинг, че е получила призовка

да се яви на разпит и да даде запис и заверени копия на стенограма и протокол от съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия в края на август т.г. Поводът е формирана прокурорска инспекция по тъжба на Кирил Добрев. Призовки са получили и други двама членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия - Борислав Гуцанов и Гергана Алексова. Корнелия Нинова заяви, че прокуратурата е взела в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия. По думите ѝ, прокуратурата не е инструмент за правораздаване и правдивост, а е бухалка за неуместните.

Същият ден Кирил Добрев потвърди пред публицисти, че е подал тъжба в прокуратурата ,

тъй като са му разрешили да участва, само че не и да гласоподава на последния пленум на Българска социалистическа партия. Аз съм член на Българска социалистическа партия, аз съм член на Националния съвет и някой ми пречи да извършвам своите функционалности като подобен, уточни той. Кирил Добрев изясни, че откакто е бил изключен от Българска социалистическа партия, съдът е разкрил нарушавания и го е върнал като член на Националния съвет на партията. 

„ В тази страна има закони .

Решенията на висшите съдилища са наложителни и не подлежат на обжалване, пояснение. Притеснението ми е, че Българска социалистическа партия стартира да се трансформира в сектантска организация, в която единственото значимо нещо е какво ще каже основният шаман “, разяснява през днешния ден пред публицисти след решението на контролната комисия Калоян Паргов.

Националният конгрес би трябвало да се свика, с цел да може, като най-висш орган, да разиска тази унизителна обстановка ,

в която е изпаднала партията. Вече сме стигнали до едноцифрен резултат на изборите “, съобщи той. Според Паргов Българска социалистическа партия се е трансформирала в лидерска партия.

Кирил Добрев сподели през днешния ден, че общо петима души са лишени от право на глас на днешния Национален съвет ,

измежду които и кметът на Перник Станислав Владимиров. Той прикани за бързо привикване на Конгреса на партията и промяна на управлението ѝ.

Преди началото на днешното съвещание Станислав Владимиров изясни пред медиите, че е дал заявление за овакантяване на Националния съвет на партията преди месец.

На съвещанието днес Националният съвет на БСП ще разиска резултатите от изборите за народни представители. Очаква се на пленума да се реши и дали да бъде призован Конгресът на Българска социалистическа партия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР