Общогръцката федерация на моряците обяви 24-часова стачка на всички фериботи

...
Общогръцката федерация на моряците обяви 24-часова стачка на всички фериботи
Коментари Харесай

Стачка на всички фериботи в Гърция на 13 септември

Общогръцката федерация на моряците разгласи 24-часова стачка на всички фериботи за 13 септември, съобщи Българска телеграфна агенция. Стачката ще поддържа и фамилията на 36-годишния просрочен пасажер, който се удави, откакто беше избутан от екипажа на кораба Blue Horizon в морето.

В изказването на Федерацията се споделя, че страната би трябвало и е длъжна да предприеме неотложно всички нужни ограничения, чиято цел е да пазят човешкия живот в морето.

Също по този начин се показва, че не е редно във връзка на трагичния случай в пристанището на Пирея и избора, изработен от участниците в него, да се упрекват групово всички гръцки моряци, които са “пример за подражателство със своето моряшко майсторство и с ежедневната си битка за отбрана на човешкия живот в морето ”.

ПНО приказва за погрешно използване на законите и наредбите, свързани с сигурността на корабоплаването и на пристанищата, за нарушение на рестриктивните мерки и часовете за работа и отмора на моряците и за нерационалността на маршрутите, които, както отбелязва ПНО, математически водят до застрашаване на сигурността на самите кораби, пасажерите и маршрутите.

Съответните разпореждания, както и от интернационалните конвенции, са ясни и не би трябвало да се ползват инцидентно и повърхностно, тъй че да се затвърждават проблемите с неправилното и рисково обслужване на пасажерите, се акцентира в изказването.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР