Общобългарски поход за мир и неутралитет е насрочен за тази

...
Общобългарски поход за мир и неутралитет е насрочен за тази
Коментари Харесай

Общобългарски поход за мир и неутралитет е насрочен за тази вечер в няколко града в България

Общобългарски поход за мир и неутралитет е плануван за довечера в няколко града у нас. В София жители и цивилен организации се чака да се съберат в 18:30 часа на площад " Народно заседание ".
" Смятам, че към този момент сме във фаза, която постанова ескалиране на нашите протестни дейности ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Лилия Божкова от Обединение " Родители “:

" Като майка на три деца, искрено се тревожа от думата война и заради тази причина се старая и да не я използвам. Искам моите деца да живеят в условия на мир и успокоение. Ние сме най-бедната страна в Европейския съюз и съгласно нашите скромни благоприятни условия приютихме част от бежанския поток на Украйна. Заплащаме тяхното спане, храната, все неща, които не сме създали за най-уязвимите хора в България, най-уязвимите прослойки в България ".

Лилия Божкова разгласи подготвеност за митинг и на следващия ден.

" Не сме доста спокойни от това, че ни се изяснява, че военната помощ щяла да се състои в ремонт на украинска военна техника ", сподели пред БНР режисьорът Константин Василев :

" Ако Народното събрание даде картбланш на държавното управление за военна помощ, това би могло да бъде употребявано в един миг потребностите на Украйна и опциите на България да се трансформират. Ние не знаем каква е волята на господин Петков, тъй че това нещо не ни успокоява. Това е остарял политически номер. В текста, който се гласоподава написа едно, а ни се изяснява по малкия екран друго ".

Цялото изявление с Лилия Божкова и Константин Василев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР