Общо трима души са с повдигнати обвинения след специализираната акция

...
Общо трима души са с повдигнати обвинения след специализираната акция
Коментари Харесай

Трима обвиняеми след спецакцията в Басейнова дирекция – Пловдив

Общо трима души са с повдигнати обвинявания след профилираната акция в Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ в Пловдив , заяви прокурор Сийка Милева, представител на основния прокурор.

За присъединяване в проведена незаконна група към този момент за арестувани шефът Цветелина Кънева, основният юрист на държаното институция, както и общински консултант от община Марица, Пловдивско.

От държавното обвинявания оповестиха, че следствието по случая е почнало през месец февруари тази година. От събраните данни излиза наяве, че групата е работила от пролетта на 2018 година до сегашния миг. Членовете ѝ са измислили остроумен метод за печелене на персонални облаги посредством издаване на разрешителни по Закона за водите.

Дирекцията почнала масирани инспекции на животновъди, които оглеждали патици, както и за противозаконни сондажи. При установени нарушавания групата „ насочвала “ нарушителя към съответна компания, която да узакони нередовните документи. Цената за това обаче била в пъти по-голяма от тази, която другите компании в региона определяли. Обикновено цената за тази услуга е към 3 хиляди лв., само че предложените компании взимали по 8 хиляди   лв.. Разликата в парите се разпределяла сред тримата участници в групата.

Наред с това са открити и доста други случаи, при които чиновници на дирекцията били връщани от инспекция . Прокуратурата е открила и такива, при които на чиновници им било указвано да не вписват установени нарушавания.

От държавното обвинявания разясниха, че кръгът на обвинените лица по случая може да бъде уголемен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР