Общо седем човека са били ранени от ислямиста, който вчера

...
Общо седем човека са били ранени от ислямиста, който вчера
Коментари Харесай

Трима души са в критично състояние след терористична атака в магазин в Нова Зеландия

Общо седем индивида са били ранени от ислямиста, който през вчерашния ден намушка с нож клиенти в супермаркет в Нова Зеландия. Трима от тях са в сериозно положение, заяви министър-председателката Джасинда Ардърн.
Нападателят бе убит от служители на реда 60 секунди, откакто почнал да ръга хора с нож. Полицията реагирала толкоз бързо, тъй като го следяла.
Днес Ардърн даде повече детайлности за него, само че изясни, че не може да разкрие името му, тъй като правосъдна заповед не разрешава това.
Новозеландската министър-председателка даде обещание да внесе промени антитерористичното законодателство. Тя даде обещание Народното събрание да одобри до края на месеца закон, който ще криминализира планирането на терористична офанзива.
Мъжът, направил офанзивата в супермаркет в град Окланд, на Северния остров, е жител на Шри Ланка, пристигнал в Нова Зеландия през 2011 година Той е бил прочут на спецслужбите като почитател на джихадистката формация "Ислямска страна ". Мъжът бил освободен от пандиза през юли и от този момент спецслужбите скрито го следели като извънредно рисков екстремист.
Съдийката, която го пуснала, се аргументира, че той бил направил относително дребни закононарушения и че тя не е имала право да го осъди на затвор поради хипотетични планове. Тя го сложила под надзора на имам на джамия, който заречен да се опита да помогне.
От веригата Каунтдаун (Countdown), в супермаркет от която бе осъществена офанзивата, са махнали всички ножове и ножици от рафтовете в своите магазини. Мярката е краткотрайна, до момента в който от Каунтдаун решат дали да продължат да продават такива рискови предмети. Ислямистът сграбчил в супермаркета ножа, с който наръгал клиенти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР