Общо по 523 проекта са заявени за получаване на субсидия

...
Общо по 523 проекта са заявени за получаване на субсидия
Коментари Харесай

523 проекта търсят инвестиции в преработка и маркетинг в земеделски продукти

Общо по 523 плана са декларирани за приемане на дотация от близо 654 млн. лева (653 656 994 лева.) в третия банкет по подмярка 4.2. „ Инвестиции в преправка и маркетинг на селскостопански артикули “ от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР 2014-2020).

Бюджетът й беше повишен с над 39 млн. лева до 426 млн. лева (426 280 028 лева.), оповестиха от Държавен фонд " Земеделие ". Допълнителните средства, разпределени по подмярката, ще обезпечат опция за рационализация на повече предприятия от преработвателния бранш, който е изправен пред редица провокации разследване на пандемията от КОВИД 19.

Очаква се осъществяването на заложените вложения по подмярка 4.2 да способства за възстановяване на отвесното и хоризонталното съдействие сред земеделските производители, преработватели и търговци. Реализираните планове от своя страна ще спомогнат за повишение на конкурентоспособността на земеделските производители и предприятията от хранително-вкусовата индустрия, както и за по-доброто им консолидиране в агрохранителната верига. Подмярката има за цел да подтиква развиването на секторите „ Плодове и зеленчуци “, „ Животновъдство “ и „ Етерично-маслени култури “, при които се чака усилване на връзката сред производител и преработвател в посока стабилно развиване и възстановяване на пазарните позиции.

Съгласно изискванията за кандидатстване по процедурата не е планувано осъществяване на предварителна оценка. Предстои назначението на оценителна комисия, която ще дефинира административно сходство и допустимост на подадените планове.

В най-кратки периоди от Държавен фонд „ Земеделие “ ще извършат посещаване на място и ще ревизират плановите оферти, които включват вложения за строително-монтажни работи.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР