Общо девет са специалните награди, които ще бъдат връчени по

...
Общо девет са специалните награди, които ще бъдат връчени по
Коментари Харесай

9 специални награди ще бъдат раздадени на детския фолклорен конкурс Диньо Маринов

Общо девет са специфичните награди, които ще бъдат връчени по време на XXV издание на Националния детски фолклорен конкурс " Диньо Маринов ", който публично се открива от 10 ч. на 29 март в ДОЛ " Черноморски " на СОК " Камчия ". През тази година ще бъдат раздадени обичайното отличие на кмета на Варна Иван Портних, приз на Националния замък на децата, награди от Българското национално радио, ЦПЛР – Общински детски комплекс и други За първа година към специфичните оценки се включва Сдружението на сираците в България, които ще обезпечат парична награда. Домакините от СОК " Камчия " също ще връчат своя премия. Тя ще бъде ваучер за ушиване на национална носия.

Заявки за тазгодишното издание на " Диньо Маринов " са подали общо над 300 участници от над 20 града в страната. Те ще се състезават в две категории и пет раздела: артисти, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, национални хорове, оркестри и ансамбли.

Председател на оценяващата комисия ще бъде Димитър Христов, основен диригент на национален оркестър при БНР. Целта НДФК " Диньо Маринов " е да търси и разпространява млади гении, да утвърждава и приобщава младото потомство към обичайна българска просвета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР