Общо 69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини

...
Общо 69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини
Коментари Харесай

БУРЕН ВЯТЪР: Десетки сигнали за паднали клони и дървета в София

Общо 69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини са отработили досега екипите на столичната пожарна и Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на Столичната община. Всички екипи са на терен от нощес, когато стартира мощния вятър в столицата, осведоми Нова тв.
От системата 112 са постъпили над 130 сигнала, най-вече за паднали или наклонени дървета и счупени клони в разнообразни региони на София. Най-много са сигналите от „ Витоша “, „ Лозенец “, „ Илинден “ и централна градска част.
По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи компании. 9 екипа на дирекция „ Зелена система “ на Столична община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които досега са над 20.
" Работим взаимно с пожарната ”, съобщи Павлин Стефанов, чиновник на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” към Столичната община. Той уточни, че дървото, паднало от двора на 193 ОДЗ в двора на 21-во учебно заведение ще бъде нарязано. „ Хората, върху чийто коли е паднало дървото, чакат те да бъдат освободени. Няма скъсани кабели и жици. Детската градина и учебното заведение имат ток ”, акцентира Стефанов.
По думите му за момента няма информация за потърпевши при бурния вятър в София.
Районите администрации също би трябвало да наблюдават обстановката на тяхна територия. По разпореждане на Столична дирекция на вътрешните работи е отцепено придвижването към хипермаркет ХИТ Младост заради накривен строителен кран наоколо. Движението се прави в двете посоки по бул. „ Ал. Малинов “.
Към момента градският превоз се движи на всички места по маршрутите си.
И през днешния ден прогнозата е за жълт код за мощен вятър. Гражданите да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си и да бъдат деликатни, предизвестяват управляващите.
Изпълнителите би трябвало да ревизират положението на строителните обекти, на оградите и строителните скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР