Общо 61 позитивни теста на педагогически специалисти са регистрирани при

...
Общо 61 позитивни теста на педагогически специалисти са регистрирани при
Коментари Харесай

Спад на положителните Covid тестове на учителите, но не и при децата

Общо 61 положителни теста на педагогичен експерти са регистрирани при проучването за COVID-19 в учебните заведения, извършено на 28 февруари тази година. През предходната седмица позитивните резултати при педагозите бяха общо 109. Тенденция на спад се следи и при непедагогическия личен състав. В началото на седмицата инфектираните чиновници са общо 43 при 77 през предходната седмица. Вчера са тествани са общо 22 618 учители и 10 499 непедагогически експерти, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Все още не се вижда понижаване на позитивните проби при учениците. Тази седмица те са общо 401. В начален стадий инфектираните са общо 157. Положителните проби в прогимназията са 126, а при учениците от гимназиален стадий - 118.

От през вчерашния ден близо 613 000 възпитаници учат присъствено, откакто Регионалните здравни инспекции по места анулираха рестриктивните мерки поради подобряващата се епидемиологична обстановка. Това съставлява 88 % от общия дял на децата и младежите в учебните заведения. Останалите 12 % не престават да се образоват от у дома по здравословни аргументи или заради отвращение да бъдат тествани един път в седмицата посредством проба от слюнка. Изследването в учебно заведение беше въведено от здравните управляващи като изискване за присъствено образование. Решението дали и по кое време то ще отпадне още веднъж зависи от тях и е съобразено с параметрите, заложени в Националния проект за справяне с пандемията.

Продължава да се усилва броят на децата и младежите, които влизат в клас, без да бъдат изследвани за COVID-19. През тази седмица това са близо 100 000 възпитаници. Седем дни по-рано те бяха общо 84 000.

По огромната част от тях - над 86 100, имат зелен документ . За последните четири седмици учениците с подобен документ са се усили с над 37 500. Тези деца участват в часовете, откакто показват уверение за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторен тест.

Двойно през тази седмица се е нараснал броят на учениците, които учат присъствено без тестване за вируса поради ниска обща заболяемост в съответната община - под 250 на 100 000 души. През тази седмица това са съвсем 14 000 възпитаници при общо 6166 през предходната седмица.

Според публични данни на Министерството на здравеопазването напълно имунизираните гимназисти са 9,77 % . Към днешна дата близо 18,22 % от учениците от пети до 12-и клас са се срещнали с COVID-19 през последната половин година, осведомят от МОН.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР